Bačka Topola sa 12,7 miliona dinara subvencioniše poljoprivrednike

krave
BAČKA TOPOLA – Opština Bačka Topola je zahvaljujući fondu za razvoj poljoprivrede i sela odobrila 602 zahteva na konkursu.

Subvencije će na račune poljoprivrednika biti isplaćene do kraja godine.

Konkurs je otvoren za veštačko osemenjavanje životinja, za podršku troškovima osiguranja, za isplate kamate na poljoprivredne kredite, za troškove veterinara kod odgajivača goveda i svinja, za zakup pijačnih tegi i za pčelare. Ugovori su potpisani u utorak u sali Skupštine opštine.

Svaki poljoprivrednik mogao je da konkuriše u dve kategorije.

Sa ukupno 12,7 miliona dinara subvencionisana su 602 podneta zahteva. Sa prvih četrdeset poljoprivrednika potpisani su ugovori o subvencionisanju.

„Ostalim poljoprivrednicima ugovore ćemo poslati posredstvom pošte i oni će imati sedam dana da potpišu ugovore i vrate ih u opštinski sekretarijat, a mi ćemo nastojati da do kraja godine, odnosno do 31. decembra isplatimo ove bespovratne iznose na račune poljoprivrednika“ kaže Adrian Satmari, predsednik opštine Bačka Topola.

Lokalna samouprava Bačke Topole sklopila je ugovor sa Poljoprivrednom stručnom službom u visini od dva miliona dinara, tako ratari sa teritorije opštine mogu da urade besplatnu analizu zemljišta. I na ovaj način želimo da podržimo poljoprivrednike – dodao je Adrian Satmari, predsednik opštine.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: