logo transparend vojvodina uzivo

Bačka Palanka nabavlja uređaj za zdravstvene preglede više od 2.000 lokalnih sportista

ergometar-bp
BAČKA PALANKA – Više od 2.000 sprotista iz Bačke Palanke koji su do sada morali da putuju u Novi Sad na ergometrijski pregled zdravstvenih performansi uskoro će preglede moći da obavljaju u lokalnom Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović“.

Javna nabavka uređaja vrednog 3,3 miliona dinara raspisana je 14. februara. Ergometar sa spiromterom će tokom jula biti instaliran na Odeljenju za sportsku medicinu Doma zdravlja u Bačkoj Palanci.

U opštini ističu da je nabavka ergometra izuzetno značajna za razvoj sporta u Bačkoj Palanci. Da bi dobili saglasnost za aktivno bavljenje sportom i učešće na takmičenjima svi sportisti stariji od 12 godina imaju obavezu ergometrijskog pregleda.

Do sada su naši sprotisti morali da putuju do Novog Sada da bi obavili ergometrijski pregled. Dakle, morali su u dva smera da pređu 85 kilometara. Za put i pregled trebalo im je po nekoliko sati. I zato smo prihvatili inicijativu naših sportista i rukovodstva Doma zdravlja da se iz opštinskog budžeta finansira nabavka ergometra sa spirometrom. Sada će preglede moći da obave brže, lakše i jeftinije, u neposrednoj blizini svojih kuća ili škola. Bačka Palanka je grad sporta. I naša obaveza kao lokalne samouprave jeste da pružimo podršku našim sugrađanima i deci koji žele da se aktivno bave sportom i takmiče – kaže Branislav Šušnica predsednik opštine Bačka Palanka.

On ističe da će opština Bačka Palanka ove godine uložiti više od 112 miliona dinara u razvoj sporta u gradu i prigradskim naseljima.

Rekonstruisaćemo igralište „Partizan“, a počećemo i izgradnju sportske sale u Osnovnoj školi „Sveti Sava“- kazao je Šušnica.

U Domu zdravlja ističu da će ergometar značajno unaprediti rad Odeljenja sportske medicine i olakšati sportistima iz Bačke Palanke aktivno bavljenje sportom.

Ergometar sa spirometrom je izuzetno važan uređaj koji se može koristiti za testiranje svih vrsta sportista. Ergometar omogućava različite testove, od izokinetičkih preko testova visokih intenziteta, do vremenskih ispitivanja i CPET testiranja. Izuzetno smo zahvalni rukovodstvu opštine što su prepoznali značaj ovog uređaja za razvoj sportske dijagnostike – kaže direktorka Doma zdravlja dr Srđana Krstonošić.
Predsednik sportskog saveza Lazar Radoš ističe da će nabavka ergometra sa spirometrom značajno olakšati bavljenje sportom i takmičenje velikom broju sportista.

Nabavka uređaja je posebno važna zbog toga što veliki broj dece u Bačkoj Palanci želi da se bavi sportom, i sada će naši lekari biti u mogućnosti da provere njihove zdravstvene potencijale. Ujedno će naši klubovi i sportisti moći lakše i brže da obave neophodne testove – kaže Lazar Radoš predsednik Sportskog saveza.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.