Australija ukrala talentovanog klinca Srbiji: Postao “Kengur”, a oduvek je želeo da bude “Orao”

Nije ovo baš pohvalno

Luka Jovanović, mladi fudbaler koji je nedavno napunio 18 godina je jedna od najvećih tema u australijskom fudbalu. Ofanzivni igrač Adelajda je svojim igrama skrenuo pažnju na sebe, što je videla i reprezentacija Australije koja ga je pozvala u selekciju za njegov uzrast, što je on prihvatio.

Ono što je interesantno jeste da je Luka Srbin i da to nikada nije krio. Ponosno mu na društvenim mrežama stoji crveno-plavo-bela trobojka, a svoje golove proslavlja kao Aleksandar Mitrović, napadač Orlova. Čak je i u nekoliko navrata isticao da mu je san da zaigra za Srbiju, no ipak…

Fudbalski savez Srbije nije uopšte reagovao, ali je to učinila Australiaj, koja je brže-bolje pozvala ovog talentovanog fudbalera u svoje redove. Naravno, još nije kasno i za njegov preobražaj, premeštanje u drugu nacionalnu selekciju jer će moći da odabere Srbiju kasnije.

Jovanović će sigurno prvu polovinu 2023. godine pamtiti samo po lepim stvarima. Debitovao je u martu, odmah je postai gol. Potom je tri dana kasnije postigao i još jedan, a mesec dana kasnije je dobio nagradu za najboljeg fudbalera meseca u Ligi.

Konačno, u maju je dobio nagradu za mladog fudbalera godine Adelajda, a sada, 23. maja je stigao i poziv reprezentacije Australije.

Prelepa godina za mladog fudbalera.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: