logo transparend vojvodina uzivo

Audi spremio snažniji RS4 Avant: Napraviće samo 250 primeraka

Audi proslavlja 25. godina svog legendarnog modela RS4 Avant, a za tu priliku je pripremio specijalno, ograničeno izdanje ovog karavana.

Ovde se ne radi samo o žutoj Imola boji, nego i o poboljšanjima ispod haube. Ekspreti u RS odseku su omogućili više snage za 2,9-litarski V6 twin-turbo motor, koji sada razvija 470 KS, odnosno 20 KS više nego ranije.

Obrtni moment je ostao nepromenjen i iznosi 600 Nm, a dodatna snaga se odrazila i na performanse, tako da automobil sada ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi, odnosno 0,4 sekunde brže nego standardni model. Pored toga, dostiže maksimalnu brzinu od 300 km/h.

Za zaustavljanje se brinu standardne keramičke kočnice, a specijalni RS4 Avant je dobio i RS sportski izduvni sistem sa mat crnim ovalnim završecima izduvnih cevi, koji omogućava još bolji zvuk.

Takođe, zahvaljujući krućem vešanju, specijalni model je za 10mm niži u odnosu na standardni RS4 Avant. Iz Audija kažu da su izmenili softver osmostepenog automatskog menjača sa pretvaračem obrtnog momenta, kako bi promene stepena prenosa bile još brže.

Audi prodaje RS4 Avant edition 25 years samo u Evropi, gde će kupcima biti na raspolaganju svega 250 primeraka, a narudžbine kreću od juna.

Ukoliko se nekom ne sviđa Imola žuta boja, Audi je spreman da lakira automobil u Nardo sivu ili Mythos crnu. Inače, ovaj automobil košta 142.905 evra.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.