logo transparend vojvodina uzivo

,

Atletika: Pančevka Ksenija Mrkela vicešampionka na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore

PANČEVO – Ksenija Mrkela, takmičarka AK Dinamo iz Pančeva, osvojila je srebrnu medalju u trci na 400 metara i postala vicešampionka na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore.

Ovog vikenda počela je sezona prvenstava Srbije u dvorani. Prvo takmičenje je bilo Prvenstvo Srbije u dvorani za mlađe juniore koje se održava u atletskoj dvorani u Beogradu.

Prvog dana i odlična vest za sve ljubitelje sporta u Pančevu. Ksenija Mrkela iako tri godine mlađa od konkurencije postala je vicešampionka u trci na 400m.

„Zbog njenih godina ponovo je svrstana u petu grupu a ne u najjaču 6. grupu u kojoj su bile sve favorizovane devojke. Ksenija Mrkela je sama istrčala jednu odličnu trku i ubedljivo pobedila u svojoj grupi, ali je na kraju sa neznatnim zaostatkom osvojila srebrnu medalju. Ostaje samo žal što dve prvoplasirane devojke iz obe grupe nisu trčale zajedno pa bi se onda videlo da li bi poredak bio ovakav. Nikako ne umanjujemo niti potcenjujemo devojku koja je pobedila jer je i ona istrčala odličnu trku. U prethodnom izveštaju obećali smo da će Ksenija polako ulaziti u formu i da će najbolja biti kada je najpotrebnije i to obećanje smo ispunili. Pa ipak spoj Ksenijinog talenta i trenera koji radi sa njom mora dati rezultat. To je spoj stručnosti, iskustva pre svega obrazovanja i pravog bisera (talenta) koji Ksenija poseduje“, kaže njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Ksenija Mrkela je pre tri meseca pobedila na krosu Srbije i osvojila jedinu medalju za Pančevo u pojedinačnoj konkurenciji, potom je pre mesec dana oborila rekord Srbije u trci na 800m i pored Mihala Šulje ponovo su jedini Pančevci koji su 2023. godine oborili rekorde Srbije. I sada srebro na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore na 400m.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.