logo transparend vojvodina uzivo

,

Atletika: Ksenija Mrkela iz Pančeva vicešampion Srbije u trci na 800 metara

PANČEVO – Prvenstvo Srbije za mlađe pionire održano je minulog vikenda, a AK „Dinamo“ iz Pančeva nastupio je sa troje takmičara. Ksenija Mrkela postala je vicešampion Srbije na 800 metara.

Ksenija Mrkela trebalo je da nastupi u dve discipline na 200m i 800m.

„Do pre 3 ili 4 dana ni pomislio nisam da ćemo se vratiti bez dve zlatne medalje. Bila je favorit u obe discipline sa najboljim ulaznim rezultatima. Ali se razbolela i do poslednjeg trenutka nismo mogli da odlučimo da li će nastupiti ili ne. Sa treningom smo prekinuli i uspeli smo da je nekako pripremimo za jednu trku. Odlučili smo se za njenu, u ovom trenutku, glavnu disciplinu, a to je 800m. Od samog početka krenula je hrabro, vodila celu trku kao da je apsolutno spremna. Nažalost, izgubila je u poslednjim metrima zlatnu medalju. Rezultat za nju prosečan i u ovom trenutku dovoljan za srebrnu medalju. Posle trke bila je vidno razočarana, ali i fizički i psihički nespremna za trku na 200m u kojoj je trebalo da osvoji zlatnu medalju te smo odlučili da samo startuje zbog propozicija takmičenja. Mnogi su mi govorili godinama unazad da je Ksenija Mrkela šampion, da trči sa lakoćom kao sve velike atletske zvezde. Moji odgovori do sada su bili: da je još uvek mlada da bih doneo takav zaključak, na pravom je putu, ali treba da sačekamo sa takvim konstatacijama, vreme će nam reći. Posle ovog njenog nastupa sa punom odgovornošću mogu vam potvrditi da je Ksenija Mrkela rođena da bude šampion. Svi mi koji trenutno radimo sa Ksenijom bićemo ponosni sa delićem svog udela u stvaranju jedne velike sportske veličine“, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Danilo Jovanov je nastupio prvog dana i ostvario lični rekord na 300 m u vremenu 45,20. To je njegova druga trka u dvorani i vidno je napredovao.

Selena Kajević je trčala 800m drugog dana i osvojila 8. mesto novim ličnim rekordom 2:40.

„O Seleni sam već pričao kao devojčici koja pokazuje izuzetan talenat i vrlo brzo ćemo je viđati i na pobedničkom postolju“, smatra trener Ljupčo Cvetkoski.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.