logo transparend vojvodina uzivo

,

Atletika: Ksenija Mrkela iz Pančeva prvakinja Srbije na 800 metara

PANČEVO – Ksenija Mrkela, članica AK Dinamo iz Pančeva, postala je prvakinja Srbije u trci na 800 metara nakon što je pobedila na ekipnom prvenstvu Srbije za pionire, održanom minulog vikenda u Kraljevu.

Na takmičenju su nastupili samo najbolji klubovi Srbije a među njima i AK „Dinamo“ Pančevo u obe konkurencije.

„Najvredniji rezultat ostvarila je Ksenija Mrkela koja je pobedila u trci na 800m i postala pobednik na ekipnom prvenstvu Srbije za pionire. Konkurencija najjača moguća a Ksenija je dokazala da je sa pravom uvrštena među 10 najperspektivnijih mladih atletičara Srbije u izboru Atletskog saveza Srbije. Ona je pre toga trčala i 100m i istrčala lični rekord 12,92. AK „Dinamo“ Pančevo nastupio je u podmlađenom sastavu i od ove ekipe očekujemo sledeće godine borbu za najviši plasman jer su sve naše atletičarke jednu ili dve godine bile mlađe od protivnika“, kaže njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Kod muškaraca se istakao Novak Perišić koji je osvojio drugo mesto u trci na 2000m a pre toga je istrčao i odličnu trku na 300m i ostvario lični rekord 40,64.

„Ovo je odlična uvertira pred nastavak sezove i za nas jedno jako bitno takmičenje a to je juniorsko prvenstvo Srbije koje će biti jedno od dva najbitnija takmičenja za naš klub ove letnje sezone“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.