Atalanta ne mora da brine za trenera, Gasperini poručio: “Ja ostajem!”

Otkad je on na klupi, klub iz Bergama je doživeo pravi procvat

Atalanta prethodnih godina ređa stvarno dobre rezultate, a heroj tih rezultata jeste i njihov trener Đanpjero Gasperini, koji je izjavio da će još dugo ostati na klupi, pošto mu se sviđa pravac u kom klub iz Bergama ide.

Gasperini je stigao na klupu Atalante 2016. godine, a od tada je uspeo da dva puta dođe do drugog mesta u Kupu Italije, ali i da se domogne trenera godine u dva navrata – 2019. godine i godinu dana kasnije.

– Neću odstupiti danas, iako su mnogi mislili da hoću. Niko nije razgovarao sa mnom o tome. Neki mediji su pisali da sam tražio da se promeni 20 fudbalera, ali to nije slučaj. Postoje tri puta kojima možemo da idemo, ali je na upravi da odluči u kom smeru ćemo ići – izjavio je Gasperini, a preneo “Sport Medijaset”.

Gasperini je potom objasnio i da već vidi kako bi trebalo da izgleda budućnost Atalante.

– Možemo da znatno poboljšamo ekipu, da dovedemo igrače koji će u kratkom roku pojačati ekipu, kao što smo uradili sa Duvanom Zapatom ili Luisom Murijelom u prošlosti. Druga strategija bi bila da podmladimo tim, da se oslonimo na Ðorđa Skalvinija ili Tona Kopmajnersa. To bi nam donelo veliki profit u budućnosti. Treći put podrazumeva da ne radimo ništa i nastavimo ovako dalje – rekao je trener Atalante.

Đanpjero Gasperini ne veruje da je Atalanta sposobna da beleži odlične rezultate kao u nekoliko prethodnih sezona.

– Ako me pitate da li je ovaj tim dovoljno kompetentan da postigne ono što smo uradili u prošlosti, odgovor je verovatno ne. Nema osnova pričati o tituli ili Ligi šampiona, posebno kada vidimo koliko novca ulažu veliki klubovi. Mi nemamo mesta za tim stolom – zaključio je Gasperini.

Pored Atalante, Gasperini je radio još u Krotoneu, Đenovi, Interu i Palermu.
Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: