Asfaltira se jedan od najprometnijih puteva u opštini Pećinci

PEĆINCI – Opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Pećinci Sinišom Đokićem obišlo je danas radove na asfaltiranju puta Prhovo-Šimanovci.
Foto: Opština Pećinci

Kompletnu rekonstrukciju ove deonice u dužini od 5,1 kilometra finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a kako je rekao predsednik Đokić, investicija je izuzetno značajna, jer je reč o jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u pećinačkoj opštini.

„Ovom rekonstrukcijom dobijamo jednu modernu saobraćajnicu, koja će olakšati putovanje građanima opštine Pećinci, ali i susednih opština koji svakodnevno dolaze na posao u industrijsku zonu u Šimanovcima, a privrednicima će olakšati transport robe. Pošto je put i proširen u odnosu na stari, saobraćaj će se mnogo bezbednije odvijati. Zbog toga moram da se zahvalim i predsedniku Aleksandru Vučiću koji je inicirao ovu investiciju i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje finansira radove“ – rekao je Đokić i dodao da je ovo još jedan pokazatelj odlične saradnje pećinačke lokalne samouprave i viših nivoa vlasti.

Radovi na rekonstrukciji puta Prhovo-Šimanovci su počeli 5. maja i za samo dvadeset dana stigli su do prvog sloja asfalterskih radova, kaže Miodrag Stanković, rukovodilac izgradnje u preduzeću „Sremput“ iz Rume koje je izvođač radova.

Foto: Opština Pećinci

„Danas će biti završena kompletna deonica u dužini od 5,1 kilometra, sa unificiranom širinom od 6,2 metara, sa rehabilitovanim postojećim putem ojačanim sa dva sloja drobljenog kamenog agregata. Prvi sloj asfalta debljine 9 centimetara završavamo danas, a biće nanet i završni habajući sloj asfalta debljine 5 centimetara. Radiće se i ojačavanje bankina, uređenje površina koje služe za odvodnjavanje sa kolovoza, kao i kompletno nova horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija na celoj deonici puta. Rok za završetak radova je 90 dana, međutim, imajući u vidu da su nam vremenski uslovi dozvoljavali da radimo ubrzano, a i Opština Pećinci nam je izašla u susret u vezi sa potpunom obustavom saobraćaja, a sve u cilj bolje dinamike radova, možemo da kažemo da će put od sutra biti u funkciji“ – izjavio je Stanković i dodao da će kada se steknu uslovi za nanošenje završnog sloja asfalta put ponovo biti zatvoren na dva do tri dana, kako bi svi radovi bili do kraja završeni kako je projektom i predviđeno.

Vrednost investicije je 188 miliona dinara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: