APV: U narednim mesecima radovi na rekonstrukciji ulica u gradovima i selima u 30 opština u Vojvodini

VOJVODINA – „Pokrajinska vlada je započela veliki posao na rekonstrukciji ulica u gradovima i selima na teritoriji 30 opština u Vojvodini, a ukupna vrednost radova, koji će se odvijati u narednih nekoliko meseci, jeste preko 7,3 milijarde dinara”, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na asfaltiranju ulica u Temerinu.

Mirović je istakao da će samo u Temerinu u 18 ulica biti asfaltirano gotovo 12 kilometara. Radovi će ukupno koštati 203 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, obezbedila 150 miliona dinara, a ostatak novca će izdvojiti Opština Temerin.

Foto: vojvodina.gov.rs

Mirović je podsetio na to da je posao na rekonstrukciji ulica najpre počeo u Novom Sadu, gde je vrednost radova koje finansira Pokrajinska vlada, na osnovu tri ugovora, 2,2 milijarde dinara.

„Ovo je važna stvar i velika vest za građane brojnih opština, posebno za stanovnike koji žive u ulicama koje nisu bile asfaltirane ili nisu imale kvalitetan asfalt. Trudićemo se da ove i u narednim godinama održimo visok nivo izdvajanja novca za rekonstrukciju i rehabilitaciju ulica u mestima širom Vojvodine. Tako veliki novac ranije nismo izdvajali, a sada pokušavamo da stignemo i da realizujemo investicije u ovom važnom sektoru”, izjavio je Mirović.

Predsednik Mirović je podsetio na to da je obezbeđen novac za rehabilitaciju četri kilometra državnog puta IIa reda broj 100 kroz Sremske Karlovce, i dodao da očekuje da će radovi početi u avgustu. Takođe, obezbeđeno je i 250 miliona dinara za rehabilitaciju ulica u Subotici gde radovi počinju narednih dana.

„Treba da asfaltiramo što veći broj neasfaltiranih ulica, ili onih koje, poput dela Temerina gde su počeli radovi, nisu rekonstruisane više od četiri decenije”, naglasio je Mirović.

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec istakao je da su reakcije ljudi na rekonstrukciju ulica odlične. Dodao je da je u prvoj fazi, od skoro 12 kilometara, završeno sedam kilometara, te da se nada da će se realizacijom ovog projekta poboljšati kvalitet života građana u toj opštini.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.