Apsolutna pobeda Srpske napredne stranke, Glišić potvrdio: Imamo više glasova nego pre četiri godine

Negotin, Mionica – U Negotinu i Mionici večeras u 20.00 časova završeni lokalni izbori, a prema prvim rezultatima Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu sa preko 70 odsto glasova.

Darko Glišić predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke uključio se večeras telefonskim putem u emisiju „Hit tvit“ na TV Pink gde je saopštio konačne rezultate lokalnih izbora u Negotinu i Mionici.

– Evo i u Minoici i u Neogtinu imamo konačne rezultate. Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu. Na izlaznost od preko 70 posto, SNS je osvojila 71,44 posto, Zdrava Srbija 0,95, Slogbodni građani 5,53, Zeleni Srbije 2,03, Nada za Mionicu 4,82, SPS i SRS 10,89. Lista Aleksandar Vučić za našu decu osvojila je 6,5 posto više nego na izborima pre 4 godine. U Apsolutnom broju glasova popravili smo rezultat u odnosu od pre 4 godine – rekao je Glišić.

On je zatim saopštio i konačne rezultate iz Negotina.

– Što se tiče Negotina, SNS 75,44 posto, što je za 4,4 posto bolji rezultat nego pre 4 godine. SRS 1,57, Zdrava Srbija 1,24, Zeleni Srbije 3,4 posto.

U Negotinu su građani birali između šest izbornih lista, a čiji su se kandidati borili za 45 mesta u lokalnoj skupštini.

U Mionici se biralo između 39 odbornika sa sedam izbornih lista.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.