Apokaliptični prizori u Teksasu: Vatra guta sve pred sobom, stoka beži pred plamenom (VIDEO)

Guverner Greg Abot proglasio je stanje katastrofe u 60 okruga, a u Panteksu, glavnom postrojenju za sklapanje i demontažu američkog nuklearnog arsenala, rad je obustavljen, a osoblje je evakuisano.

Sever Teksasa zahvatila je serija šumskih požara koja je stvorila haos među stanovništvom.

 

Ova katastrofa izazvana je snažnim vetrom i neuobičajeno visokim temperaturama, koje su samo podstakle širenje vatre.

 

Guverner Greg Abot proglasio je stanje katastrofe u 60 okruga nakon što je u utorak izgorelo gotovo 1.040 kvadratnih kilometara teritorije. Ipak, uzrok požara ostao je nepoznat.

U okrugu Hačinson mnoge kuće i druge građevine su pretrpele oštećenja ili su potpuno uništene, prema izveštaju lokalnih vlasti za vanredne situacije, koji je prenela agencija AP.

U Panteksu, glavnom postrojenju za sklapanje i demontažu američkog nuklearnog arsenala, rad je obustavljen, a osoblje je evakuisano. Fabrička vatrogasna jedinica ostala je na terenu kako bi se borila s vatrenom stihijom.

 

Postrojenje u Panteksu vitalni je deo američkog nuklearnog programa još od 1975. godine, ali je poslednja nova bomba tamo sastavljena još 1991. godine.

Najavljena promena vremenskih uslova, s prognozom nižih temperatura, slabijeg vetra i mogućom kišom u četvrtak, mogla bi da pomogne u obuzdavanju požara i da olakša situaciju u zapadnom delu Teksasa.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.