logo transparend vojvodina uzivo

Apel JKP “Vodovod i kanalizacija” Pećinci za racionalnu potrošnju vode

PEĆINCI – Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Pećinci, uputilo je apel građanima i privrednim subjektima sa teritorije pećinačke opštine, korisnicima usluga ovog preduzeća, da vodu iz mesnih vodovoda ne koriste za zalivanje bašta, rasadnika, travnjaka i za raslađivanje prostora, jer nenamensko trošenje vode tokom letnjeg perioda dovodi do opadanja pritiska u vodovodnim mrežama, što otežava vodosnabdevanje.

U ekstremnim slučajevima može da dovede i do potpunog prekida u vodosnabdevanju.

Kada potrošnja prevazilazi dotok vode u sistem, i kada nivo vode u rezervoarima na izvorištima padne ispod minimuma, isporuka vode se automatski prekida, kako bi se nadoknadio suficit u rezervoarima i kako bi se pumpe zaštitile od pregorevanja. U protivnom došlo bi do havarije na tehničkoj opremi na izvorištima, što bi prouzrokovalo mnogo duže prekide u vodosnabdevanju.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ stoga apeluje na građane i privrednike da racionalno i namenski koriste vodu iz vodovodnih mreža, kako bismo svi imali redovno vodosnabdevanje.

U protivnom, JKP VIK biće primorano da u naseljima u kojima potrošnja drastično prevazilazi kapacitete sistema uvede restrikcije na dnevnom nivou, kako bi sprečilo kolaps sistema vodosnabdevanja

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.