logo transparend vojvodina uzivo

Apel građanima: Ne pomerajte saobraćajne znake u zoni radova!

PANČEVO – Uprkos postavljenoj signalizaciji i obaveštenjima o izvođenju građevinskih radova, redovno se dešava da građani samoinicijativno uklanjaju znake ugrožavajući tako bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a usporavaju i izvođenje samih radova.

Poslednji primer je iz Ulice Josifa Marinkovića u Pančevu koja se rekonstruiše.

Ulica je uska, jednosmerna i zbog rekonstrukcije koja je počela početkom marta a odvija se u fazama, deo ulice nije otvoren za saobraćaj.

 

 

Boban Tasković, vršilac stručnog nadzora nad izgradnjom u ovoj ulici kaže da je ulica Josifa Marinkovića trenutno zatvorena od strane izvođača radova prema rešenju koje su dobili, a saobraćaj je usmeren na okolne ulice.

„Međutim, građani samovoljno uklanjaju saobraćajnu signalizaciju, ulaze u ulicu i ometaju izvođenje radova. Stvaraju se gužve u samoj ulici, ometaju se građevinski radovi, stvara se nervoza, a veliki je rizik i od izazivanja saobraćajnih udesa. Potrebno je maksimalno strpljenje, tolerancija kako bi radovi mogli što pre da se završe. Radovi se inače odvijaju u deonicama baš iz razloga kako bismo stanarima ulica i privrednim subjektima koji ovde posluju da pristupe svojim objektima. Apelujem na građane da ne ulaze u ulicu, jer svakako ne mogu proći dalje, nego moraju da se okrenu i vrate nazad“, kaže Tasković.

 

 

On je objasnio da pred kraj radnog vremena radnici na gradilištu svakako uklanjaju mašine kako bi stanari ovog dela Pančeva mogli nesmetano da se kreću do svojih kuća.

Zamolio je građane za toleranciju i strpljenje dok radovi traju, kako bi se neometano odvijali i što pre završili.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.