Apel Grada Pančeva: Pomerite vozila zbog zimske službe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

PANČEVO – Zimska služba u Pančevu nastavila je sa čišćenjem snega i danas, a s obzirom da nema padavina, od noćas su na red došle i ulice drugog prioriteta. U tu kategoriju ulica spadaju manje i uže ulice, neke od njih su jednosmerne, a neke i kratke i slepe.

U njima je čest slučaj da se vozila nepropisno parkiraju, pa i obostrano, što sada predstavlja problem putarima, jer specijalna vozila za čišćenje snega ne mogu tuda da prođu.

Gradska menadžerka Maja Vitman zahvaljuje građanima na razumevanju i saradnji i apeluje na sugrađane da automobile parkiraju savesno i ukoliko je to moguće, na nekom drugom mestu kako bi grejderi i kamioni za čišćenje snega mogli da prođu kroz svaku ulicu u Pančevu.

“Zahvaljujem se svim građanima na razumevanju i kooperativnosti što pomažu da se omogući Zimskoj službi da nesmetano rade i uklone sneg iz svake ulice. Zimska služba radi 24 sata neprekidno i apelujemo na građane da nam pomognu tako što će da sklone vozila kako bi mehanizacija u ulicama drugog prioriteta mogla da prođe i očisti sneg. Važno je i da građani ne parkiraju vozila obostrano kako ne bi dolazilo do oštećenja automobila prilikom čišćenja snega. Na očišćene ulice posipa se so kako bi se sprečilo stvaranje leda na kolovozu. Zato još jednom apelujemo na sugrađane da izađu u susret putarima”, kaže gradska menadžerka Maja Vitman.

Najlošija je situacija u naselju Mladost gde su kratke ulice, od 50 do 100 metara. U svim ulicama je posuta so, ali mehanizacija Zimske službe nije mogla da prođe da ispluži kolovoz zbog obostrano ili jednostrano parkiranih vozila. So malo sporije deluje zbog niskih temperatura, ali je svuda posuta. Osim u naselju Mladost, zbog parkiranih vozila pluženje mehanizacijom nije bilo moguće i u drugim gradskim naseljima gde su kratke i uske ulice, poput blokovskog dela u naselju Sodara, zatim u nekoliko ulica unutar naselja Tesla i Kotež, ima i nekih džepova u naseljima Gornji grad i Strelište gde je prisutan sličan problem.

Uz razumevanje stanara i pomeranje parkiranih vozila mehanizacija će moći da uradi i pluženje i tako ukloni zaostali sneg sa kolovoza.

Putevi u Pančevu su prohodni, sve ulice koje spadaju u prvi prioritet su očišćene od snega, kao i ulice drugog prioriteta, osim ovih u kojima nam je neophodna saradnja građana.

Molimo sve vozače da prilagode brzinu svojih vozila u skladu sa vremenskim uslovima, paze na pešake i budu oprezni.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: