Apatin: Turizam u domaćoj radinosti – obuka za apatinske turističke radnike

Zgrada opštine Apatin
APATIN – Turistička organizacija Apatin, iako je turistička sezona prošla, nastavlja sa svojim aktivnostima na poboljšanju turističke ponude opštine Apatin.

Iz tog razloga Turistička organizacija  organizuje obuke za zainteresovana lica koja potencijalno žele da se bave turizmom u domaćoj radinosti izdavanjem soba, apartmana, kuća za odmor ili seoskog turističkog domaćinstva, a koja su iz sela apatinske opštine.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Jednodnevne obuke i informativne radionice održaće se u svim selima apatinske opštine, a polaznici obuka, pored navedenih predavanja, imaće i jedno studijsko putovanje sa ciljem uvida u dobru praksu.

„Zakon o turizmu koji je 2019. stupio na snagu omogućuje fizičkim licima da se na izuzetno  jednostavan način počnu baviti ugostiteljskom turističkom delatnosti, odnosno da izdaju neke svoje dodatne smeštajne kapacitete. Iz tog razloga smo se u Turističkoj organizaciji Apatin odlučili da izvršimo jedan vid edukacije i obuke za naše stanovništvo koje je naseljeno u selima opštine Apatin tačnije u Prigrevici, Kupusini, Sonti i Svilojevu“, rekao je direktor Turističke organizacije Apatin, Nemanja Jović.

Sertifikat dobijen na ovoj obuci biće preduslov za dobijanje subvencija koje će u narednom periodu pružati opštinska uprava Apatin, a koje će pokrivati delove troškova opremanja i rekonstrukcije seoskih turističkih domaćinstava.

APATIN
Foto: 025.RS
apatin
Foto: 025.rs

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: