logo transparend vojvodina uzivo

Apatin: Romacted II – osnaživanja Roma na lokalnom nivou

ROMACTED II-apatin
APATIN – Na osnovu projekta koji lokalna samouprava sprovodi uz podršku Evropske unije i Saveta Evrope, obezbeđena su dva granta u visinama 5 i 10 hiljada eura, kako bi se podstaklo osnaživanje lokalnih romskih zajednica sa ciljem da doprinesu dizajniranju, sprovođenju i praćenju planova i projekata koji se na njih odnose.

U okviru završne faze realizacije projekta ROMACTED II Programa, danas je u OŠ „Žarko Zrenjanin“ održana prva radionica zabavno-edukativnog sadržaja. Organizovanje 14 tematskih radionica zabavno-edukativnog sadržaja prilagođenog romskoj deci kao vannastavna aktivnost biće održane u narednom periodu kao i po okončanju projektnog perioda. Radionice će biti na temu očuvanja romske tradicije i kulture, rodne ravnopravnosti, braka i porodice. Namenjene su za sve učenike svih razreda, a pojedine samo za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole.

Takođe, ovim projektom opremljena su dva dnevna boravka u osnovnim školama “Žarko Zrenjanin” Apatin i “Ivan Goran Kovačić” Sonta u vidu nameštaja i tehničke opreme, obezbeđeno je 15 kompleta nošnji za kulturno-umetničko društvo “Zlatno Sunce i ugrađena je klima u prostorijama Doma kulture u Romskom naselju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.