logo transparend vojvodina uzivo

Apatin: Prijem za mladu reprezentativku u kajaku – Dajanu Urtajl (VIDEO)

APATIN – U zgradi Opštinske uprave Apatin, danas je upriličen prijem za Dajanu Urtajl, osamnaestogodišnju kajakašicu koja sutra putuje u Segedin, kako bi izborila plasman na Olimpijske igre, koje će ovog leta biti održane u Parizu. Dajana će se takmičiti u paru sa Kristinom Bedeč iz Sombora.

Tim povodom, predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, zajedno sa svojim saradnicima, ugostila je Dajanu i njenog trenera Jovu Mandića. Oni su u „Plavoj“ sali opštine Apatin razgovarali o sutrašnjem nastupu, kao i budućim izazovima koje očekuje KK „Panonija“.

Foto: 025.rs

Generalni sekretar Sportskog saveza opštine Apatin, Radomir Radujko, istakao je da su svi veoma ponosni što se ukazala prilika da nakon dve decenije, opština Apatin podari još jednog olimpijca i to iz istog kluba.

-Pa evo danas smo imali priliku, što nije često, da pričamo na temu Olimpijskih igara. U Apatinu, sećamo se mnogih koji su iz sveta sporta i da smo 2000. godine imali Igora Kovačića koji je bio na Olimpijskim igrama u Sidneju, Željka Rebraču za košarkašku reprezentaciju, pre toga je opet prošlo dosta vremena, Josip Katić takođe u kajaku bio je na Olimpijadi, evo sada dve decenije posle imamo takođe iz kajaka Dajanu Urtajl, koju smo iz Sportskog saveza opštine Apatin i opštine Apatin ugostili pre samog odlaska u Segedin na dokvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Zaista velika svar, Dajana je znači stipendista Sportskog saveza i vrhunski sportista i na nedavnoj ceremoniji „Najbolji u sportu“ u 2023. godini, ona je proglašena od Sportskog saveza za najbolju sportiskinju, što ovim rezultatima i pokazuje, i 2023. i u ovoj 2024. godini, koja će joj biti sigurno i uspešnija nego što je bila prethodna, samim učešćem na, dokvalifikacijama za Olimpijadu u Parizu ovog leta.

Foto: 025.rs

Radujko ističe i da Sportski savez prati rad svih klubova, kao i da u pravilniku Saveza postoji Ugovor o pomoći vrhunskim sportistima, kao što je Dajana već sada sa njenih 18 godina, te da je u skladu sa tim a u dogovoru sa njenim timom i trenerom, izdvojeno 100.000 dinara kako bi se njoj obezbedili neophodni rekviziti i oprema.

Dajana je pred sutrašnje takmičenje optimistična i veruje u dobar rezultat.

-Sutra imam kvalifikacije, polufinale i finale isti dan, skoro celo prepodne sve. Konkurencija je dosta jaka, ima 16 čamaca, najboljih 16 čamaca u Evropi i mi smo tu sa njima. Nadamo se najboljem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.