Apatin: Cilj je da sledeću grejnu sezonu dočekamo u svim ustanovama sa grejanjem na gas, Srbijagas da prilagodi kapacitete

Foto: opština Apatin
APATIN – Na 30. sednici SO Apatin usvojen je Nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije za grejanje 11 (jedanaest) javnih objekata uz rekonstrukciju sistema za proizvodnju toplotne energije u opštini Apatin.

Tako će u narednom periodu stare i dotrajale kotlarnice biti zamenjene, a objekti OŠ „Žarko Zrenjanin“ Apatin, Hala Rade Ratko Vejin, Muzička školi „Stevan Hristić“, Tehnička škola sa domom učenika, Opštinski kulturni centar, PU „Pčelica“, OŠ „Jožef Atila“ Kupusina, OŠ „Mladost“ Prigrevica, Sportska sala „Partizan“ Prigrevica, MZ Prigrevica, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Sonta, kao i MZ Sonta imaće ekološki prihvatljiviji način grejanja.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać rekla je da će ovim projektom naša opština uštedeti značajna sredstva, kao i da je neophodno da Srbijagas prilagodi svoje kapacitete obzirom da je plan da za sledeću grejnu sezonu svi objekti budu priključeni na gasnu mrežu.

„Počinjemo sa našom osnovnom školom u Apatinu koja je u najlošijem stanju, a nakon toga i ostale ustanove, kako bi za sledeću grejnu sezonu imali nove instalacije u svih 11 objekata. Sredstvima pokrajinskog Sekretarijata za energetiku obezbeđena su sredstva za prelazak na gas zgrade opštinske Uprave i OŠ „Kiš Ferenc“ u Svilojevu. Jedini objekat koji ostaje da se reši u narednom periodu takođe sredstvima pokrajinskog Sekretarijata za energetiku je gimnazija „Nikola Tesla“ i time će se jedan dosta ozbiljan problem u našoj opštini rešiti“, rekla je Dubravka Korać.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.