logo transparend vojvodina uzivo

AP Vojvodina: Opštini Opovo dodeljena sufinansirajuća sredstva za projekat „Krug podrške“

OPOVO – Nakon ugovora koje je Pokrajinska vlada dodelila u julu ove godine korisnicima koji su ostvarili pravo na sufinansiranje projekata podržanih iz fondova Evropske unije, u ukupnom iznosu od 78,3 miliona dinara, pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović je za ove namene dodelila još 16 ugovora vrednih 25,4 miliona dinara.

Projekti će biti realizovani na teritoriji gradova Sremska Mitrovica, Pančevo, Subotica i Novi Sad i opština Žabalj, Opovo, Novi Kneževac i Kanjiža.

Opština Opovo je dobila bespovratna sufinansirajuća sredstva za potrebe projekta „Circle of support – Krug podrške“ po programu IPA programa za podršku lokalnim samoupravama. Planirani budžet Projekta iznosi 290.767,50 evra, od čega donatorski grant iznosi 229.706,32 evra, a sopstveno ućešće 61.061,18 evra. Za ovu namenu Pokrajinski sekretarijat za finansije će Opštini Opovo preneti iznos od 1.178.763,30 dinara.

Ispred opštine Opovo događaju primopredaje ugovora je prisustvovala Anka Simin Damjanov, zamenica predsednika opštine.

 

 

Ova sredstva dobile su i institucije u oblasti obrazovanja i nauke, pri čemu je prednost ostvario Univerzitet u Novom Sadu sa fakultetima, zatim regionalne razvojne agencije, organizacije iz nevladinog sektora, te privatna i javna preduzeća.

„Radi se o projektima koji doprinose unapređivanju u oblastima nauke i naučnog istraživanja, životne sredine i klimatskih promena, razvoja i saradnje u kulturi, javnog prevoza putnika i tereta u prekograničnim područjima, poboljšanju socijalnog stanovanja i aktivnoj inkluziji Roma i Romkinja“, navela je Smiljka Jovanović i podsetila na to da je za sufinansiranje prekograničnih projekata Pokrajinski sekretarijat za finansije do sada ukupno izdvojio preko milijardu dinara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.