logo transparend vojvodina uzivo

Angažovali dizajnera da kreira uniforme u bojama DS: Dok je Egić bio na čelu Dečjeg sela, Pajtićeva supruga uništavala KC Vojvodine

Nekadašnji funkcioner DS-a, je optužen da je, 8. marta silovao devojku iz Kule koja je došla u Novi Sad da traži stan za iznajmljivanje i zbog toga mu je određen pritvor do 30 dana.

Optužbe devojke iz Kule da ju je silovao Srđan Egić, bliskog saradnika Bojana Pajtića, potresle su javnost.

Nekadašnji funkcioner DS-a, je optužen da je, 8. marta silovao devojku iz Kule koja je došla u Novi Sad da traži stan za iznajmljivanje i zbog toga mu je određen pritvor do 30 dana.

Od tada je prošlo 10 dana, a njegov stranački kolega nije se javno oglasio niti osudio ovaj čin. Da li zbog dugogodišnje saradnje u istoj stranci, da li zbog mnogobrojnih poslova, ali i afera, u kojima su zajedno učestvovali, nije poznato.

Od postavljanja Egića na čelo Dečjeg sela preko sumnjivih tendera, prskanja komaraca sa Devičanskih ostrva…afera koje se vezuju uz prezime Pajtić mnogo je.

Porodični biznis

Ne samo da su pojedini poslovni potezi bivšeg predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine lupom sumnje, nego je i njegova supruga Vesna Pajtić, koja je šest godina vedrila i oblačila Kliničkim centrom Vojvodine, radila po sličnoj matrici, pa bi se moglo reći da se radi o porodičnom biznisu.

Izgradnju je finansirao pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja, isti onaj koji se proslavio sa aferama i proneverama, i to sa dve milijarde dinara, dok je sama oprema, koja je pristigla iz SAD i Nemačke, koštala još milijardu.

Sa pozicije prve žene ovog zdravstvenog centra, ona se bavila trivijalnostima, uniformama i dekorom.

U jednom trenutku angažovala je poznatog modnog dizajnera iz Novog Sada, njenog velikog prijatelja, da kreira uniforme za lekare, medicinske sestre, portire, kuvarice, čistačice i to u bojama Demokratske stranke.

Uoči jedne Nove godine dekoraciju jelke KC Vojvodina je platio 1.000 evra, a ostalo je upamćeno i njeno agitovanje za zaposlenje ministra građevine iz redova DS Olivera Dulića u KC Vojvodine.

Poražavajuće stanje zdravstvenog sistema za vreme DS-a

Evropski zdravstveni korisnički indeks za 2012. pokazao da je srpsko zdravstvo po kvalitetu zdravstvene zaštite na poslednjem mestu od 35 evropske zemlje.

Isto je bilo i naredne godine, dok je ova statistika danas potpuno izmenjena.

Novosadski mediji u to vreme su pisali o nenamenskom trošenju novca u porodilištu „Betanija“.

Klinički centar Vojvodine i tadašnji Fond za kapitalna ulaganja oštećeni su za oko 300 miliona dinara zbog 10 radova koji su uredno naplaćeni i zavedeni u građevinskim knjigama, ali nikada nisu izvedeni.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.