Anćeloti otvorio dušu: Zbog Reala sam napustio Everton

Anćeloti je u prvom mandatu trenirao Real od juna 2013. do maja 2015. godine

Trener fudbalera madridskog Reala, Karlo Anćeloti priznao je da je prvog juna 2021. podneo ostavku na mesto menadžera Evertona kako bi preuzeo madridski klub, prenose španski mediji.

Anćeloti je u prvom mandatu trenirao Real od juna 2013. do maja 2015. godine. Italijanski stručnjak se vratio u Real u junu 2021. godine, pošto je madridski klub napustio Zinedin Zidan. Rukovodstvo madridskog kluba je tada htelo da angažuje Masimilijana Alegrija, ali se na kraju Anćeloti vratio u Real.

– Bio sam tada na klupi Evertona i obratio sam se Realu da bih se raspitao za jednog fudbalera. Planirao sam da tog igrača dovedem u Everton. Kroz razgovor sam shvatio da traže trenera i rekao sam da je Realu potreban najbolji. Kada su pitali na koga mislim odgovorio sam: ‘Da li ste zaboravili 2014. godinu? – naveo je Anćeloti.

Real je 2014. sa Anćelotijem osvojio Ligu sampiona, Kup kralja, evropski Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

– Pričao sam kasnije sa predsednikom kluba Florentinom Perezom. Nismo razgovarali o ugovoru, pošto sam mu samo rekao da želim da se vratim i sve smo dogovorili za nekoliko sati – istakao je Anćeloti.

Italijanski stručnjak je prošle sezone sa Realom osvojio La Ligu, Superkup Španije, Ligu šampiona, evropski Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: