Ana Brnabić: Zahvalnost USAID-u na pomoći reformama u Srbiji

Ana Brnabić 2
BEOGRAD – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zahvalila je administratorki Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Samanti Pauer, na pomoći te agencije od 2001. godine, koja je omogućila značajne reforme u srpskom društvu i privredi.

U jučerašnjem srdačnom jednočasovnom razgovoru, Brnabić je naglasila da Srbija budućnost vidi pre svega u oblastima tehnologije, inovacija i veštačke inteligencije, saopštila je vladina pres služba.

Kako je istakla premijerka, ove oblasti su ključne za održiv razvoj i stabilnu ekonomiju i mogu činiti značajan udeo u rastu bruto domaćeg proizvoda.

Premijerka je podvukla da Vlada Srbije izuzetno ceni konkretne rezultate postignute kroz saradnju sa USAID-om, kao i da posebno vrednuje spremnost te američke agencije da doprinese daljoj transformaciji u oblastima informacionih tehnologija i energetske efikasnosti.

Brnabnićeva je istakla da je Srbija čvrsto opredeljena za unapređenje saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, vođena sve većim prilivom investicija američkih kompanija, rastućom trgovinskom razmenom roba i usluga i tradicionalno značajnom finansijskom podrškom kroz različite programe razvojne pomoći.

SAD su, kako je istakla, naš najveći partner u izvozu usluga.

Samanta Pauer je istakla spremnost USAID da nastavi sa uspešnom saradnjom koju ostvaruje sa Srbijom, kao i da pozitivno ocenjuje dosadašnje rezultate koji su postignuti angažmanom ove agencije.

Pauerova je ujedno prenela podršku Sjedinjenih Američkih Država domaćim reformskim procesima i evropskom putu Srbije, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: