Ambasadori o događajima na severu KiM “Bilo kakvo nasilje je neprihvatljivo”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Nemački ambasador u Prištini Jern Rode oglasio se povodom današnjih događaja na severu KiM izrazivši zabrinutost zbog pritisaka i napada na novinare.

“Važno je da novinari mogu da rade svoj posao. Bilo kakvo nasilje je neprihvatljivo i treba da bude istraženo”, napisao je Rode na Tviteru. On, međutim, nije komentarisao akciju kosovske policije i napad na Srbe sa severa KiM.

Portparol ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini rekao je da je Vašington zabrinut zbog toga što je danas došlo do protivljenja “pokušaju kosovskih institucija da uspostave red i mir na celom Kosovu”, prenosi Reporteri.

Iz američke ambasade poručuju da nikakvo nasilje, bilo da je usmereno protiv vlasti, medija ili građana, nije prihvatljivo.

„SAD su zabrinute zbog odgovora koji se danas desio na akcije izvedene u cilju sprovođenja zakona na teritoriji Kosova. Svako nasilje, bilo usmereno protiv vlasti, medija ili građana, neprihvatljivo je i treba ga istražiti i procesuirati do potpune primene zakona. Pozivamo na smirenje “, poručuju iz ambasade SAD za Gazetu ekspres.

Tagovi:

Pročitajte još: