logo transparend vojvodina uzivo

Ambasador Srbije u Slovačkoj o atentatu na premijera: Atmosfera je napeta, napad na Fica politički motivisan

Napad i pokušaj atentata, po meni, na predsednika vlade jeste vrh nečega – rekao je ambasador.

Ambasador Srbije u Slovačkoj Aleksandar Nakić oglasio se nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica i rekao da je Ficovo stanje trenutno stabilno.

– Hvala Bogu, njegovo trenutno stanje je stabilno. Operacija je trajala više sati, upucan je iz neposredne blizine sa četiri ili pet hitaca. Tu se malo spekuliše oko tih informacija. Imao je tri rane. Operisan je u Banjskoj Bistrici, u najboljoj bolnici, i od jutros, zapravo od juče od podne, posle operacije stanje je stabilno – rekao je Nakić za Kurir.

On je istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi lider koji je osudio atentat.

– Želim da kažem da je prvi državnik i lider koji je osudio napad na predsednika Vlade Slovačke Roberta Fica bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i to dokazuje da su naši bilateralni odnosi odlični, i da su lični prijateljski odnosi između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Roberta Fica na zavidnom nivou. Svi su, naravno, poželeli, od predsednika Vlade do predsednika Ministarstva spoljnih poslova, brz oporavak premijeru Ficu – dodao je ambasador.

Nakić je uveren da je napad premijera Fica politički motivisan.

– Motiv je političke prirode. Osumnjičeni gospodin Cintula ima 71 godinu. Posedovao je dozvolu za držanje oružja. Inače je književnik, ima udruženje „Duga“, ali jedan period u životu radio je i kao obezbeđenje šoping centra. Tako da, kao što ste videli, nažalost, dobro je rukovao oružjem – rekao je ambasador.

On ističe da je atmosfera u Slovačkoj napeta.

– Atmosfera je uzavrela. Mislim, napad i pokušaj atentata, po meni, na predsednika vlade jeste vrh nečega. Imali smo mi to kod nas, tako da imamo ta negativna iskustva. Sa druge strane, ono što bih hteo da kažem, to je da je sam premijer, gospodin Fico, pre 15 ili 20 dana najavio da je jako loša situacija u društvu, da su negativne tenzije na jako visokom nivou i da se brine da bi neko mogao strada. Eto, nažalost, imao je dobru intuiciju – istakao je ambasador.

Rad Narodne skupštine trenutno je obustavljen, a ulaz u zgradu onemogućen.

– Povećane su mere bezbednosti. U Narodnu skupštinu, koja se nalazi od naše ambasade na kilometar, ne može se ući, a njen rad je obustavljen do 21. maja – dodao je.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.