Ambasador Kipra posetio Univerzitet u Novom Sadu

univerzitet-kipar-ambasador
NOVI SAD – Univerzitet u Novom Sadu je posetio NJ. E. gospodin Dimitris Teofilaktu, ambasador Kipra, zajedno sa dr Nikosom Rosidesom, ekspertom u oblasti menadžmenta, liderstva i inovacija u industriji.

Goste je u Rektoratu univerziteta primio rektor prof. dr Dejan Madić, zajedno sa prof. dr Đorđem Hercegom, prorektorom za nastavu i studentske aktivnosti i prof. dr Sabinom Halupkom Rešetar, prorektorom za međunarodnu saradnju. Susretu je, takođe, prisustvovao prof. dr Veljko Milutinović.

Nakon razgovora u zgradi Rektorata, dr Nikos Rosides je u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka održao predavanje na engleskom jeziku pod nazivom „The New World of Work: Implications on Workforce Engagement“.

U okviru predavanja bilo je reči o važnosti adaptacije savremenih poslovnih organizacija i uvođenja inovacija kao preduslova njihove kompetitivnosti, kroz primenu koncepta adaptivnog liderstva.

Studenti su tokom predavanja imali prilike da osveže i nadograde svoja znanja u oblasti menadžmenta koja se tiču zahteva prema savremenim organizacijama da se prilagode i usmere svoje poslovne aktivnosti u uslovima konstantnih promena, koje diktiraju aktuelni megatrendovi.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: