logo transparend vojvodina uzivo

Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru

SRBIJA – Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre rekao je danas u Novom Pazaru da će EU i Novi Pazar u budućnosti mnogo pažnje posvetiti realizaciji zajedničkih projekata u oblasti životne sredine, kao jednog od najvažnijih pitanja. Žiofrea, ambasadora Slovenije, Damjana Berganta i zamenika ambasadora Francuske, Fatiha Akcala primio je danas u Gradskoj upravi gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Biševac i Žiofre su razgovarali o rezultatima realizovanih projekata koje je u tom gradu podržala Evropska unija, ali i prioritetnim oblastima ka kojima će u narednom period biti usmerena posebna pažnja.

Gradonačelnik Biševac zahvalio je u ime građanki i građana Novog Pazara na realizovanim projektima, istakavši da je Evropska unija, nakon Vlade Republike Srbije, najveći donator i prijatelj tog grada.

Sastanak je potvrda nastavka dobre saradnje koja će u periodu pred nama biti na još većem nivou u svim oblastima, sa fokusom na ekologiju, i privrednu delatnost. Želimo da usmerimo zajedničke kapacitete na stvaranje boljih uslova života za naše građane, naveo je Biševac.

Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre naveo je da je novopazarski kraj izuzetno važan jer u njemu žive brojne manjinske zajednice koje čine vrednost Republike Srbije koja je na putu ka članstvu u EU.

Evropska Unija i Srbija su partneri u ideji priključivanja EU, ali želimo da se, sem Beogradom, bavimo i potrebama različitih delova Srbije i ovog, za celu zemlju izuzetno važnog regiona. Imajući u vidu da na ovim prostorima žive zajednice manjinskih naroda, važne su nam njihove potrebe kao i slika o potrebama ovdašnjih privrednika, naveo je ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre.

Nakon sastanka sa prvim čovekom Novog Pazara ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre sastao se i sa rukovodstvom Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

On će do kraja dana, ali i sutra održati odvojene sastanke sa predstavnicima manjinskih i verskih zajednica, posetiće neke od uspešnih kompanija koje su koristile sredstva EU, Lejlek džamiju i manastir Sopoćani.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.