logo transparend vojvodina uzivo

Ambasador Alžira posetio Kikindu

KIKINDA: Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, upriličio je prijem za ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžira u Srbiji, NJ.E. Fataha Mahraza.

Jedan od razloga prve posete alžirskog ambasadora nekoj srpskoj opštini, jesu investicioni potencijali i produbljivanje saradnje dve države preko manjih gradova. Kikindski gradonačelnik je tom prilikom istakao da će se u narednom periodu odabrati jedan alžirski grad sa kojim će Kikinda razmeniti iskustva iz svih oblasti, što će biti prvi koraci ka saradnji našeg i nekog alžirskog grada:

foto: Vojvodina uživo

“Kikinda sigurno nije slučajno odabrana. Mi smo u poslednjih godinu dana intenzivno radili na promociji Kikinde, prikazali smo sve lepote nšeg grada, ali i investicione potencijale, tako da nije slučajno što nam poslednjih meseci dolaze predstavnici mnogih zemalja tražeći da zajednički uradimo određene projekte, da vršimo razmenu naših sugrađana, ali i da razmišljamo o budućim investicijama u Kikindi. Mislim da smo na izuzetno dobrom putu da Kikinda postane bogatija sa još sadržaja, a želja nam je da sarađujemo sa gradovima iz celog sveta“.

Za alžirskog ambasadora dolazak u Kikindu predstavlja prvu zvaničnu posetu nekom gradu u našoj zemlji. Teme sastanka sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima bili su investicioni potencijali Kikinde, ali i potencijalno produbljivanje saradnje između dve države, preko manjih gradova. U okviru posete, predviđeno je otvaranje izložbe fotografija u Kulturnom centru Kikinda pod nazivom “Alžir – biser Magreba“, umetničkog fotografa, Vladimira Lukača:

foto: Vojvodina uživo

„Došao sam u Srbiju pre šest meseci, a ovo je prvi poziv koji sam dobio od jednog gradonačelnika kako bih došao i otkrio lepote ovog grada. Za mene ovo nije ništa neobično jer sam o Kikindi mnogo toga pročitao na internetu. Pročitao sam da se radi o prelepom gradu, vrlo specifičnom, sa mnogo detalja i ponuda. Razmišljamo kako da se Kikinda pobratimi sa gradom, koji ćemo naći, a koji ima sličnu industriju i potencijale, kako bi dolazilo do češće razmene iskustava, da bi dolazilo do razmene studenata i đaka i da bi se stvorila klima za bliskiju saradnju sa tim gradom-pobratimom“.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.