Aleksandar Linta preuzeo superligaša iz Pančeva

PANČEVO – Posle poraza od Voždovca, trećeg uzastopnog, došlo je do promene na kormilu „dizelke” sa Tamiša. Mesto šefa stručnog štaba, umesto Predraga Rogana, povereno je Aleksandru Linti.

Linta je trenersku karijeru započeo na Islandu, a bio je asistent u Voždovcu, Vojvodini, mladim reprezentativnim selekcijama Srbije i ljubljanskoj Olimpiji. Radio je i u Kazahstanu, a u Superligi naše zemlje predvodio je Radnički 1923 iz Kragujevca, Voždovac, Radnik iz Surdulice i novosadsku Mladost GAT.

U Medija centru na Sportskom centru „Mladost”, sportski direktor Železničara Ivan Adžić danas je predstavio novog šefa stručnog štaba, kome je poželeo mnogo sreće u radu, izrazivši nadu da će i rezultati kluba početi da se poboljšavaju.

“Doveli smo novog trenera. Aleksandra Lintu nema potrebe posebno da predstavljam, jer se radi o stručnjaku sa velikim iskustvom. U više navrata smo želeli da dovedemo ovog trenera, čak smo i vodili razgovore, ali nam se tada planovi nisu poklapali. Sada smo na obostrano zadovoljstvo ozvaničili saradnju. Novom stručnom štabu poželeo bih sreću i da dobro startuju već protiv Novog Pazara”, rekao je Ivan Adžić.

Novi trener je već odradio nekoliko treninga sa prvotimcima Železničara, a poklonici najvažnije sporedne stvari u Pančevu i južnom Banatu, nadaju se da će „šok-terapija” uroditi plodom već u prvoj narednoj utakmici.

Posle gostovanja u Novom Pazaru, „Želji” predstoji duel sa Čukaričkim na svom terenu, a onda i pauza u šampionatu, zbog kvalifikacionih utakmica reprezentacije Srbije, koja će svakako dobro doći.

“Hvala ljudima iz uprave Železničara na ukazanom poverenju. Potvrdio bih reči direktora Adžića da smo i ranije želeli da sarađujemo. Uslovi koje sam zatekao sada, mada je isto bilo i ranije, presudili su da Železničar bude moja prva opcija. Moj osnovni uslov kada dolazim u klub jeste da postoji kvalitetan teren za igru, a on je u Pančevu savršen. Klub je dobro organizovan, sve je zaista na visokom nivou. Odradio sam nekoliko treninga sa momcima i za sada sve ide po planu. Imamo dodru ekipu, većinu igrača poznajem, sa nekima sam već sarađivao i siguran sam da Železničar ima kvalitet za elitu. Bez obzira na možda nešto lošiji start prvenstva, verujem da ćemo ostvariti cilj i opstati u društvu najboljih. Ekipa je dobro fizički pripremljena, što je zasluga mojih kolega iz prethodnog stručnog štaba i svi preduslovi za dobar fudbal su tu. Očekuje nas ogromno iskušenje u Novom Pazaru, protiv ekipe koja je takođe promenila trenera. Veliki izazov je pred nama, ali izazova se ne treba plašiti, već im ići u susret. Generalno sam optimista. Kako u fudbalu, tako i u životu. Novi Pazar respektujemo, ali znam da ćemo mi u duel ući sa velikom energijom i željom da napravimo dobar rezultat”, rekao je u prvom obraćanju medijima u Pančevu novi trener Železničara.

Stručni štab Aleksandra Linte čine i njegovi saradnici Branislav Bajić, Nikola Filipović i Stefan Petrović, kao i trener golmana Stefan Radulović.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.