Albanski novinar objasnio jednom slikom: Vučić nije hteo u Ohridu ništa da potpiše! (FOTO)

Kako su izgledali jučerašnji pregovori u Ohridu, slikovito je prikazano kroz karikaturu.

Uprkos brojnim lažnim optužbama pre svega opozicionih političara u Srbiji, da će predsednik Srbije potpisati sporazum sa Prištinom i tako, navodno, priznati nezavisnost južne pokrajine, ništa se od toga nije dogodilo ni u Briselu niti juče u Ohridu.

Šta više, Vučić nije potpisao dokument, što su izaslanici EU i SAD najavljivali i pre sastanka da cilj nije potpisivanje niti priznanje, već uređenje odnosa, a naglasio je da ga nije potpisao jer Srbija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu i ono nije međunarodno priznata država.

 

Povrh svega, Aljbin Kurti je posle sastanka istakao da Vučić nije hteo da potpiše sporazum iako je on (Kurti) hteo da ga potpiše.

Dakle, to što se priviđalo srpskoj opoziciji se nije desilo, a kako je sve izgledalo slikovito je prikazano kroz karikaturu koju je na društvenim mrežama podelio novinar, predsednik Udruženja novinara tzv. Kosova, Džemail Redža.

On je juče pratio pregovore u Ohridu, a danas je kroz ovu karikaturu ilustrovao šta se tokom pregovora dogodilo, Kurti je Vučiću nudio olovku, ali je predsednik Srbije odbio da potpiše sporazum.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: