Al Namur: Palestina neće odstupiti od nepriznavanja takozvanog „Kosova“

SRBIJA – Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Države Palestine u Srbiji Muhamedom Al Namurom, koji je tom prilikom rekao da Palestina Srbiju smatra prijateljskom zemljom i da je nepriznavanje takozvanog „Kosova“ pozicija od koje neće odstupiti, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Predsednik Skupštine je ambasadoru poželeo dobrodošlicu i uspeh tokom službovanja u Beogradu.

Kako je navedeno, Orlić je istakao tradicionalno dobre odnose dve zemlje, kao i spremnost Narodne skupštine da na svim nivoima jača saradnju i doprinese razvoju odnosa sa Državom Palestinom.

Orlić je iskoristio i priliku da Palestini zahvali na snažnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na zauzimanju jasnog stava u međunarodnim forumima kada je reč o nepriznavanju takozvanog „Kosova“.
Predsednik Narodne skupštine upoznao je ambasadora sa veoma teškom situacijom u južnoj srpskoj pokrajini, nedvosmisleno izazvanom opasnim potezima Aljbina Kurtija, koji otvoreno pokazuje nameru da sa prostora KiM protera srpski narod, navodi se u saopštenju.

Orlić je podsetio i na nedavnu Kurtijevu posetu Severnoj Makedoniji, tokom koje je promovisao projekat „Velike Albanije“, i istakao da ovakvo ponašanje predstavlja opasnost ne samo za Srbiju, već i za čitav region.
S druge strane, kako je predsednik Orlić naveo, Srbija ostaje posvećena dijalogu, kao i nastavku sopstvenog sveobuhvatnog napretka koji već beleži u ekonomiji, infrastrukturi i brojnim drugim oblastima.

Ambasador Al Namur je na sastanku konstatovao da je u Srbiji prethodnih godina evidentan veliki napredak.

Takođe, iskazao je spremnost za intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, kulture i obrazovanja.

Ambasador je Orliću preneo i pozdrave predsednika Palestinskog nacionalnog saveta i poručio da će, tokom svog diplomatskog mandata, podržati svaku inicijativu za još intenzivnije razmene poseta između parlamentaraca.
Posebno je naglasio da Palestina Srbiju smatra prijateljskom zemljom i da je nepriznavanje tzv. „Kosova“ pozicija od koje neće odstupiti.

Kako se navodi u saopštenju, ambasador je ukazao i na sličnost izazova sa kojima se Država Palestina suočava na Bliskom istoku, ističući značaj primene međunarodnog prava i univerzalnog poštovanja njegovih principa.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: