Al Dahra planira novi ciklus investicija i nastavak projekta irigacije

Kompanija Al Dahra Srbija, koja je 2018. kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), najavila je da i ove godine planira novi ciklus investicija.

Al Dahra Srbija će nastaviti sa radom na projektu irigacije i drenaže zemljišta koji će se odvijati u dve faze i trajati nekoliko godina. Ta kompanija je prethodnih godina investirala više od 85 miliona evra u optimizaciju poslovanja i proizvodnje, popravku postojeće i izgradnju nove infrastrukture, kao i kupovinu modernih mašina i opreme.

Iz Al Dahre navode da su od preuzimanja PKB povećali plate radnicima za više od 50 odsto, kao i da je kompanija u dva dela isplatila novogodišnji bonus radnicima u ukupnoj visini jedne mesečne zarade.

– U Srbiju smo stigli sa ciljem da sprovedemo kapitalne investicije, pospešujući ekonomski razvoj u celini. Finansijski podsticaji i drugi benefiti za zaposlene, predstavljaju jedan od načina da poljoprivredni sektor ponovo učinimo atraktivnim za rad i profesionalni razvoj. U 2023. godini nastavićemo da sprovodimo upravo takve pozitivne mere, a posebnu pažnju ćemo posvetiti mladim ekspertima u agroindustriji – istakao je generalni direktor Al Dahre Srbija Dušan Radičević.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: