logo transparend vojvodina uzivo

Akvareli iz vazduha: Otvorena izložba fotografija Ljubiše Tešića

OPOVO – U Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu otvorena je izložba fotografija Ljubiše Tešića, poznatog beogradskog fotografa, koji je tokom svoje karijere realizovao preko 1500 radova iz oblasti multimedijalne umetnosti, fotografije i video produkcije.

Tešić se opovačkoj publici predstavio postavkom fotografija snimljenih dronom i predstavlja omaž prirodnim lepotama, sa fokusom na zemljište.

„Ova postavka je nastala tako što sam bio inspirisan da ostvarim neke fotografije koje ne mogu da se vide šetajući se ulicom. Onda sam pokušao fotoaparatom, to jest dronom, samo što ga ne držim u ruci, pronađem kadrove koji mogu biti zanimljivi, ali da imaju i likovnog smisla i adekvatne kompozicije. Na mojim fotografijama nisu predstavljena dela prirode kao treća dimenzija i u principu sam napravio prikaze prirodnih elemenata kroz moje neko viđenje kompozicijskog momenta“, rekao je o svojoj izložbi autor Ljubiša Tešić.

 

Na otvaranju izložbe, pored autora govorili su fotograf Mario Leone Bralić, direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i slikarka – konzervator Ivana Bukurecki.

„Ovo je nešto drugačije od onoga što sam ja navikla da vidim što Tešić radi i mislim da je dostigao i savremeno slikarstvo što je jedno ozbiljno pitanje i za nas slikare šta ćemo mi dalje raditi. Neka forma i komplementarnost boja koja je dar boga i racionalan uticaj čoveka su stvorili ove neverovatne pejzaže koji su meni fascinantni i impresivni“, kaže Bukurecki.

Postavku prati bogat katalog, a izložba fotografija „Akvareli iz vazduha“ biće otvorena do 18. aprila.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.