logo transparend vojvodina uzivo

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u inđijskom Domu zdravlja

INĐIJA – Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena u nedelju 16. juna, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

Tom prilikom, svi građani i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, obave pregled sa merenjem krvnog pritiska i pulsa, urade krvnu sliku, ŠUК i tumor markere (CEA, Ca19-9, alfa-fetoprotein) ultrazvučni pregled abdomena i male karlice, pregled dermatologa za odrasle, odnosno dermatoskopski pregled mladeža, a za decu pregled pedijatra, posebno fizijatra na deformitete lokomotornog sistema i određivanje ŠUКa kod dece, ukoliko roditelji dozvole.

Sadržaj pregleda za odrasle:

Pregled sa merenjem krvnog pritiska i pulsa od 08-17č
Ultrazvuk abdomena i male karlice od 08-15č
Dermatološki pregled mladeža od 08-14č
ККS, ŠUК, tumor markeri, CAE, Ca19-9, alfa-fetoprotein od 08-15č

Sadržaj pregleda za decu:

Preventivni sistematski pregled od 08-17č
Pregled fizijatra, ako pedijatar otkrije deformitet lokomotornog sistema od 08-17č
Određivanje ŠUК, ako roditelji dozvole

Na ovaj način, Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije korona virusa, u okviru koje je više od dvadeset dana besplatne zdrvastvene preglede obavilo blizu pola miloiona građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavaili pregleda, dodatno prtvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Ministarvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne pregledai time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.