logo transparend vojvodina uzivo

,

AK Dinamo Pančevo: Ksenija Mrkela i Dunja Atanacković pobednice međunarodnog atletskog mitinga za mlađe juniore

PANČEVO – Atletičarke Dinama iz Pančeva Ksenija Mrkela i Dunja Atanacković pobedile su na tradicionalnom međunarodnom atletskom mitingu za mlađe juniore „Trofej Beograda“ održanom u Beogradu.

Miting je najjače kategorije u regionu u kategoriji mlađih juniora.

Od pančevačkih atletičara nastupile su samo atletičarke AK „Dinamo“ Pančevo Ksenija Mrkela i Dunja Atanacković.

„Obe devojčice su ostvarile pobede u svojim trkama. Ksenija Mrkela je bila ubedljiva u trci na 800m i u jednoj solo trci osvojila zlatnu medalju. Četvrta trka u deset dana i četvrta pobeda. Sve trke na različitim deonicama. Polako podižemo formu ali je njeno prvenstvo Srbije vrlo rano, već za sedam dana. Probaćemo da je odmorimo koliko možemo da bi na tom takmičenju pokazala najbolje. Moramo naglasiti da je Ksenija ove godine u konkurenciji sa starijim devojčicama, izuzetno kvalitetnim ali mi nećemo bežati na slabije discipline da bi osvojili medalju već jurimo pravo na najbolje i tu tražimo borbu“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Dunja Atanacković je pobedila sa novim ličnim rekordom na 3000m.

„Bila je na čelu vodeće grupe, diktirala je veoma jak ritam a rivalke su jedna po jedna posustajale i u poslednjem krugu je Dunja jakim finišem slomila otpor i poslednje konkurentkinje i osvojila zlatnu medalju. Dunju u narednom periodu očekuju brojna jaka takmičenja ali je činjenica da je spremnija neko ikada do sada. Ove dve pobede su nas u klubu jako ohrabrile pred narednim takmičenjima na kojima imamo velikih ambicija“, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.