AK Dinamo Pančevo: Još jedna pobeda atletičarke Ksenije Mrkela

PANČEVO – Ksenija Mrkela iz AK Dinamo iz Pančeva osvojila je zlatnu medalju, a Danilo Jovanov bronzanu na “Mitingu prijateljstva” u Sremskoj Mitrovici koji je održan juče.

Takmičenje je ograničeno na mlađe uzrasne kategorije. Atletski klub “Dinamo“ Pančevo nastupio je sa četvoro svojih atletičara, a osvojene su dve medalje.

Ksenija Mrkela osvojila je zlatnu medalju u trci na 800m u konkurenciji svih najboljih atletičarki iz Srbije i regiona.

“Pobeda je bila ubedljiva, Ksenija Mrkela je dominantna kao i obično, ali se vidi po rezultatu da još uvek nismo podigli formu na najviši nivo. Ali kako je Ksenija istrčala trku iz punog treninga stvarno imponuje”, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Danilo Jovanov osvojio je treće mesto i bronzanu medalju u trci na 300m za starije pionire.

Vasilije Aleksijević je bio peti u bacanju kugle a u trci na 200m je pobedio u svojoj grupi, ali je na kraju takmičenja ipak bio četvrti.

“Ako kažemo da mu je treće mesto izmaklo za četiri stota dela sekunde a zlatna medalja za pola sekunde onda samo ostaje žal što nije bio sa tim protivnicima u istoj grupi, jer bi, siguran sam osvojio zlato. To je novi atletičar “Dinama“ koji je nastupio bez prave atletske opreme te se od njega već sada očekuje neka medalja sa prvenstva Srbije za mlađe pionire”, kaže trener Cvetkoski.

Selena Kajević je nastupila u trci na 800m i zauzela peto mesto.

“Ovo je deo ekipe koji je nastupio ovog vikenda. Stariji deo ekipe je na reprezentativnim pripremama u Baru i Katićima na kojima će biti 14 dana. Treći deo ekipe je na pripremama u Deliblatskoj peščari na kojima bruse formu za predstojeća takmičenja”, saznali smo od trenera Cvetkoskog.

Najbolji ultramaratovac Mihal Šulja se trenutno nalazi u Bolonji (Italija). Nastupiće u trci na 50km.

“Dobio je specijalan poziv organizatora ove prestižne trke i nismo mogli da odbijemo takav poziv. Ovo će biti samo jedna test trka, jer ga već za mesec dana očekuje najvažnija trka u ovom periodu, a to je trka na 12 sati na kojoj “napadamo” rekord Srbije, ali i Balkanskog poluostrva. Samo da ga vremenski uslovi posluže siguran sam da će Mihal Šulja ispuniti zacrtani cilj”, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: