Ajntraht se oglasio zbog nereda huligana u Italiji

Nemački klub vidi drugačije situaciju u Napulju

Svetska fudbalska javnost ostala je u šoku zbog ponašanja navijača Ajntrahta iz Frankfurta, koji su na ulicama Napulja napravili pravu “ratnu zonu” pred revanš meč protiv Napolija.

Nekoliko stotina pristalica nemačkog kluba, doputovalo je u Italiju i pored zabrane, koja je bila na snazi iz bezbednosnih razloga. Epilog svega, bili su veliki sukobi sa italijanskom policijom, paljenje automobila, a na kraju i skoro 500 uhapsenih huligana.

– Uvereni smo da je odluka da se ukinu karte hiljadama navijača koji su doputovali da gledju bitnu utakmicu doprinela stvaranju haosa. Atmosferu, koja je već bila napeta, dodatno su zatrovali na taj način. Organizaciju u Napulju su zamenili imrpovizacija i haos. To ne opravdava ponašanje pojedinaca, ali je to svakako deo cele priče – stoji u saopštenju Ajtrahta.

 

Podsetimo, navijačima nemačkog kluba poništene su karte, što je izazvalo revolt kod pristiglih navijača. Kada je reč o samom meču, Napoli je slavio sa 3:0, i sa ukupnih 5:0 prošao u četvrtfinale Lige šampiona, gde će se sastati sa Milanom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: