Air Serbia prevezla milionitog putnika od početka godine

Air Serbia je danas, 25. aprila, prevezla milionitog putnika u 2024. godini. Taj rezultat srpska nacionalna avio-kompanija zabeležila je dve nedelje ranije u odnosu na 2023. godinu, kada je milion prevezenih putnika zabeleženo 8. maja, saopšteno je iz kompanije.

– Prethodna godina bila je veoma uspešna za nas, a do sada ostvareni rezultati pokazuju da je i 2024. godina krenula dobro. Milion prevezenih putnika za nešto manje od četiri meseca predstavlja izuzetan rezultat – izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Air Serbia će tokom letnje sezone u redovnom i čarter saobraćaju leteti do više od 90 destinacija širom Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike. Pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, srpska nacionalna avio-kompanija leti i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.

Srpska nacionalna avio-kompanija je u 2023. godini, u redovnom i čarter saobraćaju, prevezla ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji dugoj skoro 97 godina. Sa tri međunarodna aerodroma u Srbiji – matičnog beogradskog, kao i niškog i kraljevačkog, Er Srbija je realizovala više od 45.000 letova, odnosno 44 odsto više u poređenju sa 2022. godinom, podseća se u saopštenju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.