Sombor: “Mostonga“ dobila novu rasvetu, a korisnici hale bolje uslove za rad

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, gradonacelnik Sombora

U okviru projekta adaptacije osvetljenja u Gradskoj hali “Mostonga”, izvršena je zamena postojeće dotrajale elektro-opreme i svetiljki , kako bi se poboljšao kvalitet osvetljenja i unapredila energetska efikasnost objekta. Projekat je finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a ukupna vrednost radova je preko 8.000.000,00 dinara. Halu je danas, tim povodom posetio i resorni sekretar Dane Basta, gde su ga dočekali gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković sa saradnicima, predsednik Skupštine Grada Zoran Rus, načelnik ZBO Goran Nonković i direktor SC “Soko”, Darko Kosanović.

„Ono što je bitno je da su zamenjeni reflektori i da se danas u ovoj našoj Gradskoj hali nalaze reflektori jačine od 63 do 375 vati, što ste mogli i sami da se uverite, koliko je osvetljenje bolje nego što je bilo prethodni put. Svakako da smo pričali i o nekim budućim projektima, koji se tiču Gradske hale, kao i ostalih sportskih objekata kojima upravlja SC „Soko“, a koji su u vlasništvu Grada Sombora, i ja verujem da ćemo i dalje imati podršku kao što smo imali do sada i da ćemo još mnogo uspešnih projekata realizovati na teritoriji Grada“, rekao je gradonačelnik Sombora.

Pokrajinski sekretar, Dane Basta, takođe se osvrnuo na dobru saradnju koju neguju sa lokalnom samoupravom, te potvrdio da ih i u budućnosti čeka još novih, kvalitetnih projekata. Takođe, on je dodao, da je izuzetno zadovoljan radovima koji su realizovani u hali „Mostonga“.

“Rasveta je stvarno postavljena onako kako treba, stvarno su uslovi savršeni. Čuli smo da preko 30 klubova se ovde bavi sportskim aktivnostima, ima svoje treninge, tako da smo izuzetno zadovoljni što smo mogli da popravimo uslove u ovoj hali“, rekao je Basta.

Ovom prilikom, otvorena je i tzv. „Trofejna sala“, koja, prema rečima direktora SC „Soko“, predstavlja svojevrstan omaž svim somborskim klubovima i sportistima koji su svojim odricanjem, trudom i zalaganjem doprineli da se ime grada Sombora sa ponosom pronosi, ne samo u našoj zemlji, već širom sveta.

Kako bi nastavili sa dobrim rezultatima i još većim uspesima, on je istakao da će i ubuduće nastaviti da rade na omogućavanju što boljih i kvalitetnijih uslova za sve korisnike hale.

„Razgovarali smo šta je sledeći korak kako bismo još mogli da unapredimo rad svih sportista, a pre svega mladih, kako bismo podstakli sve, a pre svega decu, da se bave sportom, a tu pre svega mislimo i o zameni parketa i o nekim drugim projektima koji nas čekaju u budućnosti“, zaključio je Kosanović.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.