Tek što je počela sezona mladih krompiriića, a nama je već žao što će se vrlo brzo i završiti.
Zato neka ovo bude sezona najhrskavijih hrskavig mladih krompirića. Štos je u tome što se peku u rerni a sve što vam je potrebno da bi bili savršeno sočni i hrskavi jeste – belance.
Imnče je priprema krompirića krajnje jednostavna – krompir se opere, naseče, začini i isprži na ulju ili pak peče u rerni, ali nije uvek sigurno da iz rerne neće izaći ili poluživ ili kašast krompir bez boje.
Zato postoji jednostavan trik koji koriste i vrhunski kuvari i uz koji će vam pečeni krompir baš uvek ispasti savršeno hrskav, bilo da pečete mladi krompir u kori ili krompir klasično narezan na četvrtine.
Dakle, tajna je u snegu od belanceta.
Pročitajte još:
Starinski recept za domaće medeno srce
Jedan od najlepših domaćih kolača koji se pravi od onih sastojaka koje svaka domaćica uvek ima u frižideru, a svojim ukusom i mirisom vraća u detinjstvo jeste kolač medeno srce. Savršen spoj najlepših sastojaka u patišpanju, domaći džem od kajsije i glazura od čokolade predstavljaju magiju koja se topi u ustima. Ovaj kolač obožavaju svi, […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.