logo transparend vojvodina uzivo

A kad prođe sreda vikend je iza ćoška! (sreda, 9. avgust)

NOVI SAD – Ova sreda će biti pomalo oblačna i sveža, najniža dnevna temperatura biće 11 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti 26 stepeni. 

Ove srede je nekako sve opušteno i lagano. Pored oblačnog dana očekuju nas dešavanja koja ne treba propustiti i malo planiranih radova.

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži bez vode će od 8 do 13 sati biti ulice Vojvode Putnika i Milunke Savić u Stepanovićevu.

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDE pogledajte koje.

U 20.00 časova u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) biće priređeno predavanje i projekcija filma „O cipovki“.
Foto: Pixabay

Predavač je Dimitrije Vujadinović, Fondacija „Balkan kult“, Irig.

Predavanje se odnosi na istoriju i kulturni značaj jedinstvenog hleba – cipovke, koja se u prošlosti proizvodila samo na prostoru Vojvodine. Umeće pravljenja ovog hleba je upisano na nacionalnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije. Cipovka je jedini hleb čija proizvodnja se nalazi na ovoj listi.

Pored predavanja, biće emitovan dokumentarni film snimljen u pekari u Kovilju, koji prikazuje ceo proces tradicionalnog pravljenja cipovke, od mešenja brašna, preko pečenja u peći, do gotovih cipovki.

FK Vojvodina organizuje i ovo leto školu fudbala za najmlađe. Prvi termin obuke startuje danas na Štrandu.
Foto: Gradske info

Škola fudbala namenjena je najmlađima, uzrasta od 5 do 12 godina, a prijave se vrše diretkno na Štrandu, putem sms poruke na 064-1838-512 ili slanjem mejla na fkvstrand@gmail.com. U prijavi treba da se upiše ime i prezime jednog od roditelja, adresa i kontakt telefon, mejl, mesto rođenja, mesto rođenja i vrtić ili škola koja se pohađa.

Takođe, sva zainteresovana deca mogu da biraju termin, jer pored današnjeg termina tu su još tri termina 16, 23. i 30. avgusta u časovima od 11, 14 i 17 časova.

Školica je predviđena da traje po treningu puna dva sata, a zainteresovani će imati priliku da treniraju direktno sa vošinim trenerima.

Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.