logo transparend vojvodina uzivo

Dečiji festival slovačkih narodnih pesama

ŠID – Najmlađi solisti slovačkih kulturno umetničkih društava sa teritorije Srema nastupili su večeras u okviru Festivala slovačkih narodnih pesama „Кed’ si ja zaspievam“, koji devetu godinu zaredom organizuje Slovčko kulturno umetničko društvo „Jednota“ iz Šida.
Foto: Opština Šid

Najmlađe izvođače pratio je i ove godine veliki prijatelj festivala, orkestar OŠ „Jan Кolar“ iz Selenče pod rukovodstvom prof. dr Juraja Suđija.

Festival je svečano i već tradicionalno otvorio predsednik opštine Šid, Zoran Semenović ističući da ohrabruje činjenica da iz godine u godinu ima sve više mladih izvođača, ali i publike, što pokazuje njegov značaj za našu zajednicu i naše zajedništvo.

Foto: Opština Šid

Prisutne je pozdravila i predsednica SКUD „Jednota“, Nataša Кolar, a svojim prisustvom najmlađe izvođače podržali su predstavnici Ambasade Slovačke u Srbiji i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, predsednica Saveta SКUD-a „Sveti Sava“, Milenka Subić, kao i mnogobrojna publika.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.