Markoski: Upisom na FTN postajete snaga koja će oblikovati našu zemlju

NOVI SAD – Danas je u zgradi Naučno tehnološkog parka (NTP) organizivan doček nove generacije studenata Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Okupljene studente, njih više stotina pozdravili su profesori i dekan FTNa profesor dr Boris Dumić, kao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnos profesor dr Markoski.

Profesor Markoski je studentima poželeo uspešan početak školske godine.

– Danas Srbija pruža jedinstvenu šansu studentima FTNa. 21 vek je vek inženjera, vek u kojem će se otkrivati novi načini korišćenja naprednih tehnologija uz pomoć ili koristeći veštačku inteligenciju, rekao je pokrajinski sekretar Markoski.

– Vi, studenti FTNa imate toliko mogućnosti u Novom Sadu koji je sedište razvoja IT u Srbiji u kojoj su nastale neke od najjačih firmi koje danas, rame uz rame, nastupaju sa svetskim IT gigantima. Danas u Novom Sadu imate i Naučno Tehnološki park, koji pruža mogućnost da raširite vaša krila, i da vaše ideje pretvorite u uspešne privredne projekte. NTP u Novom Sadu je i sedište Instituta za veštačku inteligenciju Srbije, a nemojmo zaboraviti da ove godine država Srbija predsedva Globalnom partnerstvu za veštačku inteligenciju čiji članovi su najrazvijenije države sveta. Srbija uspešno ulazi u 4 industrijsku revoluciju, a organizacija EXPO 2027 biće mesto na kojem ce se pokazati napredak nauke u našoj državi.  Budite ponosni jer ulaskom na FTN vi postajete snaga koja će oblikovati našu zemlju, istakao je profesor Markoski na prijemu brucoša FTNa.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.