Velika sala Doma kulture u Banatskom Novom Selu ponovo otvorena za publiku

PANČEVO – Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović svečano je otvorio Veliku salu Doma kulture „3. oktobar“ U Banatskom Novom Selu, koja je ponovo u funkciji posle skoro dve decenije.

„Dosta smo pričali oko toga šta je ono što fali Banatskom Novom Selu. Ima dosta stvari koje još nedostaju, a na kojima sutra moramo da radimo, ali upečatljiva stvar je bila da ova sala i zgrada u kojoj se nalazimo, nisu bile u adekvatnom stanju. Naša obaveza je bila na osnovu svih priča koje smo čuli da su se ovde održavale mnoge lepe manifestacije, stvarale lepe uspomene i da ste ovde čuvali tradiciju i kulturnu baštinu oba naroda koji žive ovde, kako rumunskog, tako i srpskog. Moram da kažem da mi je puno srce i da sam prezadovoljan što sam mogao da budem deo ovakvog projekta, koji nije bio nimalo lagan, to moram da priznam. Mi smo krenuli ovaj projekat pre nešto manje od dve godine. Imali svom niz izazova koje smo uspeli da prevaziđemo i ovu salu koja je sada multifunkcionalna ponovo vratimo vama, Novoseljankama i Novoseljanima na upotrebu. Ja sam presrećan zbog toga i čestitam vam na tome, jer sam siguran da će u budućnosti ova sala biti ponovo mesto gde će se, kako sadašnje, tako i buduće generacije vas, koji živite ovde, okupljati. Ali i vaši gosti, odnosni mi, koji dolazimo u Banatsko Novo Selo ćemo moći da vidimo tradiciju i kulturu koju vi ovde čuvate. Uradili smo veliku stvar, a siguran sam da će Dom kulture ovu salu koristiti u najbolju svrhu, a ono što hoću da vam kažem jeste da su ovo projekti kakve ćemo nastaviti da radimo, jer su od velikog životnog značaja za sve vas i da ćemo se ovim baviti u budućnosti, jer zaista, ovo jeste Pančevo sutra“, rekao je gradonačelnik Stevanović u svom obraćanju.

Nedeljko Topić, predsednik Mesne zajednice Banatskog Novog Sela je izrazio zadovoljstvo što je sala rekonstruisana.

„Poslednji put kad sam stajao na ovoj bini, bilo je pre skoro dve decenije. Stajao sam kao igrač, ne kao predsednik Mesne zajednice, odigrali smo jedan prelep koncert i bilo je fenomenalno. Nakon toga se sala zatvorila, ali, došao je trenutak da je ponovo otvorimo za sve meštane Banatskog Novog Sela, za sve goste, ljubitelje kulture, umetnosti i nadam se iskreno da će naša direktorka sa svojim saradnicima u narednom periodu priređivati lep kulturni i zabavni program u kome ćemo svi zajedno uživati“ rekao je Topić.

Marćela Kornjan Stojičić, v.d. direktora Doma kulture „3. oktobar“ Banatsko Novo Selo se zahvalila svima na prisustvu u posebnom trenutku za Banatsko Novo selo.

„Ovo je poseban trenutak za nas, jer zvanično otvaramo vrata prostora koji će biti domaćin mnogim, nama značajnim događajima i aktivnostima u budućnosti. Želim da izrazim zahvalnost svima vama koji ste doprineli u stvaranju ovog projekta, posebno Gradu Pančevu! Bez vaše podrške i truda, ovo ništa ne bi bilo moguće. Hvala svima vama koji ste uložili svoje vreme, svoje resurse, svoju dobru volju kako bi ovo bila stvarnost“ naglasila je v.d. direktorka Stojičić.

Publika je učestvovala u programu i davala podršku gajdašu Veljko Ljuština i članovima sekcije Narodnog orkestra, folklornom ansamblu Doma kulture u izvođenju tradicionalnih igara i muškoj pevačka grupa „Kurajberi“ koji su upriličili svečano otvaranje.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.