logo transparend vojvodina uzivo

Đurđević Stamenkovski u Bratuncu dočekala grupu od 650 dece sa KiM

BRATUNAC – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski dočekala je danas u Bratuncu grupu od oko 650 dece sa Kosova i Metohije koja je preko centralne Srbije stigla u Republiku Srpsku.

Deca sa Kosova i Metohije stigla su u Bratunac u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, saopštilo je resorno ministarstvo.

Đurđević Stamenkovski je naglasila da je današnji događaj u Bratuncu opravdao misao koju je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju istaklo na Svesrpskom saboru i da je realizacija ovog projekta u duhu Deklaracije koja je na njemu usvojena.

„Srbija i RS su jedna porodica i jedna kuća, a vama draga deco hvala što ste danas u vašim nedrima poneli deo Kosova i Metohije i doneli ga ovde u Bratunac. Znajte da Kosovski zavet živi u svima nama i da ga svi sa ponosom ističemo, da ga čuvamo, da ga negujemo i da verujemo da će biti prilike da uzvratite posetu i gostoprimstvo našim najmlađima ovde iz RS“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ovo je 12. put da se realizuje projekat „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, a prvi put doček se organizuje se u Bratuncu.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.