7 Marfijevih zakona o prehladi

Da li se i vaše dete razboli kada polazite na more ili imate važan sastanak na poslu?

1. Deca će svoje viruse i bakterije iz škole ili vrtića podeliti sa celom porodicom. Nemojte ni da se trudite da izolujete dete od braće i sestara kada se to desi.  Sutradan, ili nekoliko dana kasnije, i ostali će se razboleti. Za nedelju dana, pridružiće im se i tata i, najverovatnije, pas.

2. Kada svi počnu da se osećaju bolje, vi ćete se razboleti. Ovo je nemoguće izbeći. I to je jako strašno, jer ćete nastaviti da kuvate, hranite i zabavljate celu porodicu koju baš briga da li je mama bolesna i kako se oseća. Jer mame nikada nisu bolesne.

3. Dete će se razboleti u najgorem mogućem trenutku. Pred polazak na letovanje. Kada vi odlučite da prvi put posle 10 godina izvučete pramenove u pravom frizerskom salonu. Ili treći dan nakon što ste se vratili sa porodiljskog odsustva. Telefon zvoni, zovu iz vrtića, i kažu da se dete ispovraćalo po ostalima. Ili da ima vaške. Ili da ima temperaturu. Svejedno je. Deca se ne razboljevaju kada je mama kod kuće i gleda TV. Zašto? Zato što mama nikada ne sedi i ne gleda TV.

4. Uvek ćete doneti pogrešnu odluku. Ako vaš anđelak izgleda kao da će umreti u narednih nekoliko minuta, i vi odlučite da ga ostavite kod kuće tog dana, desiće se čudesan oporavak i skakutanje po celoj kući. Naravno, ako odlučite da ga pošaljete u školu ili vrtić, vrlo brzo će vas pozvati da pokupite dete, jer mu nije dobro.

5. Neka deca uzimaju lekove bez pogovora. Vaše dete nije među njima. Ono plače, vrišti, povraća, šutira se i vrišti dok vi pokušavate da mu u usta stavite kašičicu sa sirupom. Čak i ako uspete, dete će ga pljunuti po sebi, a i po vama.

6. U 99 od 100 slučajeva, poseta lekaru će biti potpuno bespotrebna. Uvek je virus ili prehlada i ništa ne možete da uradite osim da detetu date da pioje puno tečnosti i vitamina C. To vam, naravno, kažu tek nakon nekoliko sati čekanja u čekaonici sa decom koja su jednako nervozna i bolesna kao i vaše dete. To vam kažu nakon što ste pomagali dvema sestrama da ga savladaju kako bi mu uzele bris iz nosa i grla.

7. Čak iako se scenario iz prethodne stavke mnogo puta ponovio, vi ćete ipak odvesti dete kod lekara svaki put kada se razboli. Prolazićete kroz ceo proces jer ne želite da se osećate kao čudovište koga nije briga da li je dete bolesno ili ne. I onda ćete poslati dete u školu za dan ili dva, dok ćete vi završiti bolesni od virusa koji ste pokupili u čekaonici.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.