67 godina nakon izgradnje OŠ “Sveti Sava” u Bačkoj Palanci dobila fiskulturnu salu

BAČKA PALANKA – Osnovna škola “Sveti Sava”, jedna od najvećih u Bačoj Palanci, koju pohađa 741 učenik, dobila je fiskulturnu salu, 67 godina nakon izgradnje. Objekat obuhvata prizemlje i sprat.

U prizemlju se nalazi prostrana sala od 743,9 kvadrata, opremljena toaletima, dve svlačionice, savremenom spravarnicom i kotlarnicom koja obezbeđuje efikasno grejanje. Na spratu je izgrađena tribina za gledaoce sa dva sanitarna čvora i kabinet sa sanitarnim čvorom. Cela sala je klimatizovana, što stvara optimalne uslove za vežbanje i takmičenje tokom cele godine.
Takođe, izgrađena je topla veza između škole i sale, dugačka 19,8 metara, koja omogućava lakši i bezbedniji pristup učenicima pre i posle sportskih aktivnosti. Pored toga, tokom izgradnje fiskulturne sale rekonstruisani su i toaleti u prizemlju škole. Zamenjena je kompletna keramika i sanitarije.

 

Foto: Opština Bačka Palanka

Radove vredne 110.361.675 dinara, u celosti je finansirala opština iz svog budžeta.

Otvaranju novoizgrađene sale prisustvovao je i predsednik opštine Branislav Šušnica koji je razgovarao s učenicima i profesorima.
– Izgradnja moderne fiskulturne sale u okviru jedne od najvećih škola predstavlja važnu investiciju za Bačku Palanku. To je investicija u našu decu, u njihovo zdravlje i obrazovanje. Punih 67 godina, od izgradnje 1956. godine, generacije đaka i profesora sanjale su da imaju dobro opremljenu sportsku dvoranu, u kojoj mogu da se bave sportom. Škola sada ima savremen sportski objekat koji će drastično unaprediti nastavu fizičkog vaspitanja, a u isto vreme će služiti kao centar za sportske događaje i okupljanje roditelja iz Bačke Palanke, koji će dolaziti da bodre svoju decu – rekao je predsednik opštine Branislav Šušnica.

Foto: Opština Bačka Palanka

On je podsetio da je opština Bačka Palanka sa 9,1 miliona dinara finansirala uređenje sportskog terena i dečijeg igrališta u bloku Partizan, da je za kontrolu zdravlja mladih sportista nabavljen ergometar sa spirometrom, kao i da je uz podršku Republičkog PIO fonda u parku Tikvara izgrađen međugeneracijski sportski teren koji se sastoji od igrališta za decu, opremljenog teretanom na otvorenom, betonskim stolovima za stoni tenis, stoni fudbal i šah.
– Uz pomoć Vlade Srbije i Pokrajinske vlade investirali smo ogromna sredstva u obrazovanje i sport. Rekonstruisali smo sportsku salu u Gajdobri, investirali smo u održavanje košarkaških terena na “Tikvari”. Izgrađena je nova sportska sala u Despotovu vredna 115,9 miliona. Započeli smo gradnju kompleksa otvorenih bazena. Otvoreni su vrtić “Mali princ” u Obrovcu, zatim, novi vrtić “Kockica” u Silbašu. Rekonstruisani su vrtići “Leptirić”i “Bambi”. U vrtiću “Snežana” obezbeđen je celodnevni boravak za decu iz Čelareva. Izgrađen je i opremljen vrtić “Duga” od 1.370 kvadata, u kojem ima mesta za 200 mališana, čime smo u potpunosti ukinuli liste čekanja – rekao je Šušnica.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.