logo transparend vojvodina uzivo

„Važno da svi učesnici u saobraćaju budu odgovorni da se smanje rizici od udesa“

SOKOBANJA – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je da je važno da svi učesnici u saobraćaju znaju pravila i da budu svesni odgovornosti koju nosi vožnja na putu, kako bi se smanjili rizici od nesreća.
Dačić je na manifestaciji Karavan bezbednosti saobraćaja u Sokobanji, rekao da se iz tih razloga sprovode edukativne kampanje o bezbednosti u saobraćaju na svim nivoima – od škola, preko medija, pa do javnih kampanja.
„Zato ovaj Karavan bezbednosti saobraćaja putuje od grada do grada i svi učesnici ove kampanje daju sve od sebe da doprinesu podizanju svesti ljudi o određenim temama, kao što su pravila i odgovornost u saobraćaju. Trude se da motivišu ljude da razmisle o svom ponašanju i da preduzmu odgovorne korake“, rekao je ministar, a saopštilo resorno ministarstvo.

Dačić je naveo da je najveći broj smrtnih ishoda u saobraćajnim nesrećama mogao biti izbegnut, ocenjujući da je to odgovornost celog društva.

„Kad to kažem, mislim na sve građane koji na bilo koji način učestvuju u saobraćaju. Samo sekund nepažnje i odsustva koncentracije može dovesti do fatalnog ishoda. Dok smo za volanom, ništa drugo ne sme da bude važnije. Ako se i javi neki problem koji može da vas dekoncentriše, stanite na prvom mestu koje je bezbedno za zaustavljanje, rešite ono što vas remeti i onda nastavite put tako da ne ugrozite ni sebe ni druge“, napomenuo je ministar unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, saobraćajna policija ima važnu ulogu na srpskim putevima, kontinuirano prati frekvenciju saobraćaja – kako bi reagovala na potencijalne probleme i rizike na putu.

„Represivne mere, svakako, imaju određeni efekat u smanjenju broja prekršaja i povećanju svesti o odgovornom ponašanju u saobraćaju. Međutim, da bi takve mere bile efikasnije, važno je da se kombinuju sa preventivnim aktivnostima, edukacijom, promocijom bezbednosti u saobraćaju i promenom svesti vozača o važnosti pridržavanja saobraćajnih pravila“, rekao je Dačić.

Ministar je ukazao da je u Sokobanji, i u Zaječarskom okrugu, tokom cele godine pojačan intenzitet saobraćaja i poručio svim građanima da budu oprezni i da poštuju sva saobraćajna pravila i propise.

Dačić je tom prilikom obišao i pripadnike Policijske stanice Sokobanja i Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u tom mestu, te naveo da će MUP nastaviti da ulaže u bolje uslove rada svih pripadnika ministarstva kako bi još efikasnije izvršavali svakodnevne zadatke.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.