60 miliona dinara za uređenje Borkovačkog jezera!

RUMA, IRIG – Prva faza radova na uređenju Borkovačkog jezera je počela u predviđenom roku, kako je i najavljeno.  Radovi će se odvijati u dve faze, pri čemu će se u prvoj fazi koja je započeta u martu ove godine, urediti plaža, propratni sadržaji (plažni mobilijari, objekti, tuševi, kabine za presvlačenje i sl.) i gejzir, dok će se u drugoj fazi izgraditi novo priobalje sa šetalištem, vidikovcem iznad vode sa pilonom, srediti brana na jezeru, izgraditi pešačko biciklistička staza oko jezera i spomenik posvećen Srpskoj porodici visine 11 metara.
Foto: prtsc

Takođe, paralelno sa sređivanjem plaže radovi su u toku na Borkovačkom kanalu koji će biti popločan od ulice 15. Avgust do Borkovačke šume, uz koji će biti izgrađena i pešačko-biciklistička staza sa osvetljenjem, klupama i mobilijarem za vežbanje.

Foto: prtsc

Predsednik Pokrajinskle vlade Vojvodine, Igor Mirović je na svom Instagram profilu napisao: Pokrajinska vlada obezbedila je 60 miliona dinara za pripremu projektne dokumentacije za uređenje Borkovačkog jezera kraj Rume. Ove ekskluzivne skice iz idejnog rešenja mogu vam dočarati naš konačni plan koji ćemo narednih godina realizovati sa rumskom lokalnom samoupravom.

Foto: prtsc
Foto: prtsc
Foto: prtsc

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.