6 razloga zbog kojih društvene mreže mogu da budu kobne za vašu vezu

Koliko deljenje detalja iz privatnog života na društvenim mrežama može da doprinese svađama i raskidu?

Detalji iz privatnog života koje većina korisnika društvenih mreža deli na “Fejsbuku” i “Instagramu” mogu da budu simpatični, ali u isto vreme i rizični.

Možda ste previše mladi, zaljubljeni i opčinjeni “drugom polovinom” jer ste na početku veze, pa i ne razmišljate o tome kako bi postavljanje vaših zajedničkih fotografija moglo da izazove rasprave, a nekad čak i raskid. Možda ne razumete zašto bi vaši prijatelji koji su u emotivnim vezama imali tu vrstu privilegije, a vi ne.

Ali, kako piše “Yourtango”, ukoliko se takmičite sa drugima, male su šanse da ćete iz te igre izaći kao pobednik.

Stručnjaci su izdvojili šest grešaka koje bi mogle da unište vašu emotivni odnos, a koje imaju veze sa društvenim mrežama.

1. Preterivanje

Mnogo je onih koji žele da podele sjajne trenutke iz svog života sa prijateljima na društvenim mrežama. Ipak, ima i onih koji smatraju da je tako nešto neukusno ili sebično.

Pre nego što odlučite da podelite bilo koji detalj iz vaše emotivne veze porazgovarajte o tome sa “drugom polovinom”. Možda će “druga strana” biti oduševljena takvom idejom, a možda će vam reći da to nikako ne radite.

U redu je da imate različito viđenje situacije kad je reč o deljenju zajedničkih fotografija ili detalja iz emotivne veze. Važno je da poradite na kompromisnom rešenju.

2. Ostavite telefon kad ste zajedno

Svima nam je poznata ona slika kad dvoje sede u kafiću i svako gleda u svoj telefon. Takvo ponašanje je klasičan primer obostranog zanemarivanja.

Potrudite se da, dok ste zajedno, ne koristite mobilne telefone i ne provodite vreme na mrežama. Budite posvećeni jedno drugom.

3. Ostali ste u kontaktu sa bivšim/bivšom na mrežama

Ovo može da bude veoma rizično, posebno ako niste načisto sami sa sobom da li ćete odoleti da ne lajkujete fotografiju ili ne prokomentarišete status bivše ljubavi. To bi moglo da bude okidač za ljubomoru sadašnjeg partnera ili partnerke.

Postavite jasna pravila sa “drugom polovinom” o tome kako ćete postupati sa bivšim ljubavima na društvenim mrežama. To će pomoći da steknete poverenje jedno u drugo i da vaša veza sa te strane ne bude ugrožena.

4. Zablude

Uvereni ste da je vaš partner ili partnerka na jednom mestu, a neko od njegovih/njenih prijatelja na društvenim mrežama objavljuje da su u tom trenutku zajedno negde drugde.

Crva sumnje je teško obuzdati, posebno ako ste na početku veze i niste sasvim sigurni da “druga polovina” uvek govori istinu.

5. Proveravanje postova pre odlaska na spavanje

Mnogi ne mogu da zamisle odlazak na spavanje pre nego što pročitaju i pogledaju postove, slike i snimke prijatelja na društvenim mrežama. Neretko se desetak minuta “čekiranja” pretvori u pola sata, pa i u sat vremena.

Ukoliko živite sa partnerom, ovo može da bude “kamen spoticanja” u vezi, bez obzira na to da li se i on ponaša isto ili odlazi na počinak bez mobilnog telefona u rukama. Ne morate znati svaki detalj iz života vaših realnih ili virtualnih prijatelja u svakom trenutku.

6. Lažna slika stvarnosti

Svi žele da budu u savršenoj vezi, ali savršena veza u stvarnom svetu ne postoji. Kad objavite fotografije na kojima izgledate kao savršen, srećan par, počećete da osećate veliki pritisak zbog toga. Jer, svi parovi imaju uspone i padove, i nema onog para kod kojeg uvek “teku med i mleko”.

Ukoliko imate drugačija očekivanja, znajte da ste u problemu. Ali, isto tako, nije dobro ni da objavljujete na mrežama svaki put kad se posvađate sa “drugom polovinom”. To je stvar koju bi trebalo da rešite “u četiri oka”.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.